«Τιμητικές προσωπογραφίες» με εκδήλωση για τον Μανόλη Βεληβασάκη

Κρήτη
«Τιμητικές προσωπογραφίες» με εκδήλωση για τον Μανόλη Βεληβασάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην τιμητική εκδήλωση προς το πρόσωπο του κ. Μανόλη Βεληβασάκη παραβρέθηκε πλήθος συμπολιτών μας

Άκρως πετυχημένη μπορεί να θεωρηθεί η εκδήλωση που οργάνωσε το Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών (ΙΑΚΕ) προχθές Πέμπτη το βράδυ, εγκαινιάζοντας με αυτόν τον τρόπο τη σειρά εκδηλώσεών του με τίτλο “Τιμητικές προσωπογραφίες” στον χώρο του ξενοδοχείου “Ibis Styles Heraklion Central”, στο Ηράκλειο, με πρώτο τιμώμενο τον τ. πρόεδρο της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής και Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών, κ. Μανόλη Βεληβασάκη.

Στην τιμητική εκδήλωση προς το πρόσωπο του κ. Μανόλη Βεληβασάκη παραβρέθηκε πλήθος συμπολιτών μας, δείχνοντας με την παρουσία τους και τον τρόπο τους την αγάπη τους και την εκτίμησή τους προς το πρόσωπό του.

Στην εκδήλωση έλαβαν τον λόγο και μίλησαν για τη ζωή και το έργο του κ. Βεληβασάκη, κατά σειρά, ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, η αντιδήμαρχος του Δήμου Ηρακλείου κ. Μαρία Καναβάκη - εκπροσωπώντας τον δήμαρχο κ. Βασίλη Λαμπρινό - και ο δήμαρχος Μαλεβιζίου κ. Μενέλαος Μποκέας.

Πιο αναλυτικά, για το έργο του και τη ζωή του, την επιχειρηματική του δραστηριότητα, την προσφορά του στον απόδημο Ελληνισμό και ειδικότερα στους απανταχού Κρήτες, μίλησαν η κ. Ελένη Μαράκη, πρόεδρος του ΙΑΚΕ και προϊσταμένη του Κέντρου Εκπαιδευτικής Συμβουλευτικής Υποστήριξης Ηρακλείου, η κ. Άννα Γιαννούλια, πρόεδρος του Παγκρήτιου Κληροδοτήματος για τα Πανεπιστήμια Κρήτης και εκπρόσωπος του προέδρου της Παγκρήτιας Ένωσης, και ο κ. Χριστόφορος Αρβανίτης, υπεύθυνος Εκδόσεων του ΙΑΚΕ, επίκουρος καθηγητής στην Πατριαρχική Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης.

Χαιρετισμό και μήνυμα προς την εκδήλωση ανέγνωσε η κ. Αργυρή Παρασύρη-Μπάουερ, εκ μέρους του προέδρου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών, κ. Μανόλη Κουγιουμουτζή.

Ακολούθησε η κεντρική ομιλία της εκδήλωσης με ομιλητή τον τιμώμενο. Ήταν μια ομιλία που κατέδειξε ότι ο κ. Βεληβασάκης έφυγε από την Κρήτη για τις ΗΠΑ έχοντας όνειρο δημιουργικότητας και όραμα καταξίωσης. Τα πέτυχε και τα δύο, μη λησμονώντας την πατρίδα του και την Ορθοδοξία. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο, άλλωστε, τον έχει τιμήσει με το οφίκιο του Άρχοντα Ευταξίας.

Η τιμητική εκδήλωση έκλεισε με την επίδοση τιμητικής πλακέτας προς τον κ. Βεληβασάκη από την πρόεδρο του ΙΑΚΕ, κ. Ελένη Μαράκη, για την προσφορά του στον ομογενειακό Ελληνισμό και την κοινωνία γενικότερα.

Το ΙΑΚΕ ευχαριστεί «θερμά το κοινό της πόλης μας που ανταποκρίθηκε άλλη μια φορά στο κάλεσμά του», αναφέρεται σε σχετική εκδήλωση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News