Κρήτη

Ρεθυμνιώτης καρκινοπαθής το νέο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Κρήτη

Επιβεβαιωμένο από το ΚΕΕΛΠΝΟ το νέο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου

Ένα νέο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου σημειώθηκε στην Κρήτη.

Πρόκειται για ένα πιστοποιημένο περιστατικό, τόσο από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), όσο και από τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, αλλά και από το Τμήμα Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης.

Θύμα, αυτή τη φορά, είναι ένας 45χρονος Κρητικός, με καταγωγή από το Ρέθυμνο.

Ο άνδρας εισήχθη την προηγούμενη Παρασκευή στο ΠΑΓΝΗ, με συμπτώματα εγκεφαλίτιδας. Άμεσα, το ιατρικό προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου υπέβαλλε τον 45χρονο Ρεθυμνιώτη σε ιατρικές εξετάσεις και τη Δευτέρα το Ιολογικό Εργαστήριο του ΠΑΓΝΗ επιβεβαίωσε ότι ο άνδρας έχει προσβληθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Σύμφωνα με το Διοικητή των Νοσοκομείων ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο, κ. ιωάννη Τασόπουλο, ο 45χρονος είναι για χρόνια χημειοθεραπευόμενος, καθώς πάσχει από καρκίνο, γι’ αυτό και το ανοσοποιητικό του σύστημα ήταν αρκετά αδύναμο.

Θετικό είναι το γεγονός ότι, όπως ανέφερε ο κ. Τασσοπουλος, η κατάσταση της υγείας του είναι καλή και σταθερή.

Πάντως, από την αρχή του 2018 μέχρι και σήμερα και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή του εξαιτίας του ιού του Δυτικού Νείλου ανέρχονται στους 27, με τα κρούσματα, σε ολόκληρη την Ελλάδα, να ξεπερνούν τα 230.

Σχόλια