Κρήτη

Ανοικτή πρόσκληση για την ανάδειξη των ποιοτικών χαρακτηριστικών του ελαιολάδου

Σχεδιάζονται δράσεις και πρωτοβουλίες για το κρητικό προϊόν

Απευθύνεται σε φυσικά πρόσωπα που ασχολούνται με την παραγωγή, εξαγωγή, τυποποίηση και διάθεση κρητικού ελαιόλαδου από το Δίκτυο Κρητικού Ελαιόλαδου, προκειμένου να ενταχθούν σε αυτό και να συμμετέχουν σε Ευρωπαϊκά προγράμματα, για την προβολή και προώθησή του.

«Έχουμε πλέον αντιληφθεί όλοι ότι το Κρητικό ελαιόλαδο είναι ένας πραγματικός θησαυρός και πρέπει να συνεργαστούμε στενά, με όλους όσοι ασχολούνται επαγγελματικά στον ευρύτερο αυτό κλάδο για να δημιουργήσουμε ένα επώνυμο και αναγνωρίσιμο προϊόν, εφάμιλλο της αξίας του» επισημαίνει ο Μανώλης Φραγκάκης, Πρόεδρος του Δικτύου Κρητικού Ελαιόλαδου και Α! Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, προσθέτοντας  ότι σχεδιάζονται δράσεις και πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν και τους συμμετέχοντες στο Δίκτυο να γνωρίσουν τα νέα δεδομένα και τις απαιτήσεις της αγοράς, για το λόγο αυτό η διαδικασία εγγραφής στο Δίκτυο θα παραμένει ανοικτή για κάθε ενδιαφερόμενο, έναντι ενός συμβολικού ποσού εφάπαξ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ν’ απευθύνονται στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, όπου εδρεύει το Δίκτυο, Κορωναίου 9, Τηλ :2810 247034, Ε-mail: stefanoudaki@ebeh.gr, υπεύθυνη κα. Λένα Στεφανουδάκη.
Το Δίκτυο Κρητικού Ελαιόλαδου ιδρύθηκε το 2011 με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και τη συμμετοχή του ΓΕΩΤΕΕ, του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης, του Συνδέσμου Τυποποιητών Ελαιόλαδου Κρήτης, της Ένωσης Ξενοδοχείων Κρήτης, του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων, της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης, του Σωματείου Επαγγελαματιών Ξεναγών Κρήτης - Σαντορίνης και του ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

 

Σχόλια