default-image

Το Πάσχα των Καθολικών εκτόξευσε την τουριστική κίνηση

Κρήτη
Το Πάσχα των Καθολικών εκτόξευσε την τουριστική κίνηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπαράζ αφίξεων στο αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Αυλαία για τον κρητικό τουρισμό με το Πάσχα των Καθολικών και με χιλιάδες τουρίστες να έρχονται με πτήσεις τσάρτερ στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου από τις 22 Μαρτίου έως σήμερα.

Γερμανοί, Άγγλοι και Ισραηλινοί ψηφίζουν Κρήτη για τις διακοπές του Πάσχα, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να αναφέρονται στις αισιόδοξες προοπτικές για τον Κρητικό Τουρισμό με φόντο τα θετικά μηνύματα και από τις διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού.

Τον περασμένο μήνα 10.000 τουρίστες βρέθηκαν στο Ηράκλειο στο πλαίσιο προγράμματος για τον Χειμερινό τουρισμό. Όπως εκτιμούν τουριστικοί παράγοντες, οι μήνες Μαρτίου - Απριλίου θα κινηθούν σε υψηλά επίπεδα.

Τις τελευταίες 10 μέρες, περίπου 30 πτήσεις τσάρτερ έρχονται σε καθημερινή βάση στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου οι οποίες θα αυξηθούν σημαντικά από τα τέλη Απριλίου και θα κλιμακωθούν στις 180 πτήσεις τον Αύγουστο.

Την ίδια ώρα, στην τελική ευθεία βρίσκονται οι εργασίες επέκτασης και εκσυγχρονισμού του Αεροδρομίου Ηρακλείου. Ήδη, έχουν ολοκληρωθεί τα 2/3 του έργου ενώ στις 20 Απριλίου αναμένεται να γίνουν τα επίσημα εγκαίνια του έργου.

Την επόμενη βδομάδα αναμένεται η άφιξη 150 τουριστικών πρακτόρων αλλά και δημοσιογράφων από τη Γαλλία οι οποίοι θα έρθουν να καταγράψουν τα ήθη, τα έθιμα και τη ζωή των Κρητικών την Πασχαλινή περίοδο, με στόχο να αναδειχθεί το Κρητικό Πάσχα στο εξωτερικό.

φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News