Αυτός ο ποταμός είναι το "κλειδί" για τη λειψυδρία;

Κρήτη
Αυτός ο ποταμός είναι το "κλειδί" για τη λειψυδρία;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεταξύ των προτάσεων ήταν και η ανύψωση του Φράγματος…

Ο Αλμυρός ποταμός αποτελεί το κλειδί στο πρόβλημα της ύδρευσης και άρδευσης ολόκληρου του βόρειου τμήματος του νομού Ηρακλείου.

Αυτό υποστηρίζουν γεωλόγοι, φορείς και τοπικοί παράγοντες που λένε «όχι στην αφαλάτωση, ναι στην αξιοποίηση του γλυκού νερού του Αλμυρού Ποταμού», μέσω της κατασκευής υδρομαστευτικής στοάς στη περιοχή της Τυλίσου.

Έστω και τώρα, οι δημοτικές αρχές Ηρακλείου και Μαλεβιζίου καθώς και η Περιφέρεια Κρήτης θα πρέπει να δώσουν την πρέπουσα σημασία στις πηγές του Αλμυρού και στις τεράστιες ποσότητες νερού που καταλήγουν στη θάλασσα ανεκμετάλλευτες, τονίζει ο πρώην δήμαρχος Τυλίσσου Σταύρος Χαλκιαδάκης.

Η επίμαχη πρόταση η οποία βάλτωσε τη δεκαετία του 1990 , έρχεται ξανά στην επιφάνεια από γεωλόγους αλλά και από πρώην αυτοδιοικητικούς που καλούν όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να υιοθετήσουν την επίμαχη πρόταση, η οποία θα δώσει λύση τόσο στην ύδρευση όσο και στην άρδευση, μέσω παρεμβάσεων μικρού κόστους, όπως τονίζουν.

Η ιδέα της κατασκευής υδρομαστευτικής στοάς κάτω από το Φαράγγι της Κέρης η οποία θα βγαίνει κάτω από το Οροπέδιο του Στρούμπουλα, ήρθε στη δημοσιότητα το 1966. Έγιναν προμελέτες από ειδικούς, με το ζήτημα να έρχεται ξανά στο προσκήνιο το 1986 ενώ το 1994, άγνωστο γιατί η πρόταση πάγωσε για τα καλά και μπήκε στα συρτάρια των αρμόδιων φορέων. 

Μεταξύ των προτάσεων ήταν και η ανύψωση του Φράγματος…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News