Κρήτη

Σήμερα το «τελευταίο αντίο» στον αγαπητό Δήμαρχο Ιεράπετρας

Βαρύ το πένθος στην Ιεράπετρτα, έπειτα από το χαμό του πολύ αγαπητού πρώην Δημάρχου, Μιχάλη Μηγιάκη, με συγγενείς, φίλους, αλλά και απλούς πολίτες να λένε σήμερα στις 4:00 το «τελευταίο αντίο».

Ο Μιχάλης Μηγιάκης άφησε χτες αργά το απόγευμα την τελευταία του πνοή, στο Βενιζέλειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, σε ηλικία 75 ετών.

Η κηδεία του Μιχάλη Μηγιάκη θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 4:00 το απόγευμα στο Μητροπολιτικό Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στην Ιεράπετρα, ενώ η ταφή του θα γίνει αμέσως μετά στο χωριό του τη Γρα Λυγιά Ιεράπετρας.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «ΕΦΥΓΕ» Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Ο Μιχάλης Μηγιάκης, ο οποίος ήταν καταρτισμένος φιλόλογος, εκλέχτηκε δήμαρχος Ιεράπετρας για τρείς συνεχόμενες περιόδους, από το 1979 μέχρι το 1990.

Το έργο του

Άφησε σπουδαίο έργο τα χρόνια της δημαρχίας του κατασκευάζοντας αρκετά σχολεία και ιδρύοντας τη δημοτική βιβλιοθήκη με 5.000 τόμους. Έφερε, την εποχή εκείνη, στην Ιεράπετρα το ελεύθερο ανοιχτό Πανεπιστήμιο και κατάφερε να κατασκευάσει το μοναδικό συγκρότημα των εργατικών κατοικιών δίδοντας την ευκαιρία σε πολλές, οικονομικά αδύναμες οικογένειες, να εξασφαλίσουν στέγη.

Ήταν ο αγαπημένος δήμαρχος των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, καθώς έδινε ιδιαίτερο βάρος στη βελτίωση της ποιότητας ζωής εκείνων που έμεναν στις φτωχογειτονιές. Άλλαξε τη ζωή των κατοίκων της παλιάς πόλης, της γειτονιάς των ψαράδων, πλακοστρώνοντας τα στενά σοκάκια της Κάτω Μεράς.

Με ιδιαίτερες πολιτιστικές ευαισθησίες ο Μιχάλης Μηγιάκης, καθιέρωσε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις "Κύρβεια" οι οποίες συνεχίζονται μέχρι και σήμερα με λίγο διαφορετικό τρόπο.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια