Κρήτη

Λάβρος ο Γ. Τζωρτζάκης σε βάρος του Β. Αποστόλου

''Μας εξαφανίζει η κυβέρνηση  τους αγρότες με συνοπτικές διαδικασίες και με στρατηγικό σχεδιασμό'' δηλώνει ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ Γιώργος Τζωρτζάκης στο Ράδιο 9,84 και στην Α. Δουλγεράκη, αναφερόμενος στην ακολουθούμενη πολιτική στον πρωτογενή τομέα,  προσθέτοντας ότι αγροτικά στελέχη της χώρας είναι έτοιμα να προχωρήσουν στην ίδρυση ενός νέου θεσμικού συνδικαλιστικού φορέα που θα ενώσει διαφορετικές πολιτικές και κομματικές δυνάμεις για την επιβίωση τους.

Κατηγόρησε ευθέως τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης  Βαγγέλη Αποστόλου πως ξέχασε τις όποιες υποσχέσεις και δεσμεύσεις του, από την εποχή που βρισκόταν στη θέση του υπεύθυνου αγροτικού του ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι την τοποθέτηση του στην ηγεσία του συγκεκριμένου υπουργείου και πως πολύ συχνά αφήνει την Κρήτη εκτός  του στρατηγικού σχεδιασμού του.

Ως παράδειγμα ανέφερε την συνάντηση του ιδίου και των βουλευτών μαζί του το καλοκαίρι στο γραφείο του, για την ενδιάμεση αναθεώρηση της ΚΑΠ , την υπόσχεση του για διάλογο και τις εκ των υστέρων εγκρίσεις από ελληνικής πλευράς αλλά ερήμην τους.

Θύμισε τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις του υπουργού, περί  μελετών για τις αποζημιώσεις των ζημιών από τις κακές καιρικές συνθήκες του 2013,  τα ανορθόδοξα της εξαγγελίας των νέων μίνι αγροτικών συνεταιρισμών πριν ξεκινήσει και κλείσει ο κύκλος των παλαιών  και της δίωξης ανθρώπων που δεν ευθύνονται για αμαρτίαις άλλων.

Αναφερόμενος στις απαιτήσεις των δανειστών για την κατακόρυφη αύξηση των συντελεστών εισφορών σε ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό σε συνδυασμό με την υπερφορολόγηση τους, μίλησε για εκρηκτικές συγκυρίες που αφανίζουν αγρότες και παραγωγή.

Σχόλια