Κρήτη

Α.Στρατάκης: Πρέπει να παραιτηθεί ο Β.Αποστόλου

Λάβρος κατά των χειρισμών του ΟΠΕΚΕΠΕ και της ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης  και Τροφίμων ο πρόεδρος της ΕΑΣΗ Ανδρέας Στρατάκης μιλώντας στο Ενημερωτικό Μαγκαζίνο του Ράδιο 9,84 καθώς χιλιάδες νέοι αγρότες χάνουν τα δικαιώματά τους και οι κτηνοτρόφοι με τα επιλέξιμα τις επιδοτήσεις.

Ο Ανδρέας Στρατάκης λέει ότι δεν αρκεί η παραίτηση του προέδρου και αντιπροέδρου ενός οργανισμού που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ΕΕ αντί των Ελλήνων παραγωγών και πως ο πρωθυπουργός πρέπει να ζητήσει την παραίτηση του Υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου, που αποδεικνύεται ''λίγος'' για τη θέση που βρίσκεται .

Αναφορικά με την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων και τις μεταβιβάσεις διευκρινίζει ό,τι για την ενεργοποίηση οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως και τις 10 Ιουλίου με την ποινή για κάθε αγρότη να ανέρχεται στο 1%.

Για τις μεταβιβάσεις η προθεσμία λήγει μετά την παράταση που δόθηκε στις 30 Ιουνίου.

Ο πρόεδρος της ΕΑΣΗ διευκρίνισε ότι στο σύνολο τους οι παραγωγοί μέλη της δύναμή της, έχουν ενεργοποιήσει δικαιώματα και αν κάποιος ή κάποιοι δεν το έχουν πράξει μπορούν να απευθυνθούν στο προσωπικό της ένωσης.

Ωστόσο σε επίπεδο χώρας περίπου 280.000 παραγωγοί δεν κατάφεραν να προχωρήσουν τη διαδικασία με ευθύνη του οργανισμού καθώς έπρεπε να έχει ανοίξει το σύστημα από τον Ιανουάριο όπως ζητούσαν στο σύνολό τους οι ενώσεις της χώρας.

Ρεπορτάζ: Αγγέλα Δουλγεράκη   

Σχόλια