Κρήτη

Συνάντηση Ν. Σχοιναράκη-φορέων Δήμου Γόρτυνας

Με εκπροσώπους των φορέων των Αγίων Δέκα συναντήθηκαν ο δήμαρχος Γόρτυνας, Νίκος Σχοιναράκης, και ο αντιδήμαρχος, Νίκος Κοκκινάκης, προκειμένου να ακούσουν και να επιλύσουν από κοινού τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική κοινωνία.

Η αντιπροσωπεία των φορέων των Αγίων Δέκα, που αποτελούνταν  από τον πρόεδρο, τον εφημέριο, τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου καθώς και παλιούς προέδρους, ενημέρωσε το δήμαρχο για τα θέματα που ταλανίζουν την έδρα του Δήμου και τα οποία πρέπει να επιλυθούν άμεσα.

Το βασικό πρόβλημα, όπως τονίστηκε, είναι ο κορεσμός του κοιμητηρίου Αγίων Δέκα, λόγω έλλειψης ταφοοικοπέδων, ενώ στο τραπέζι έπεσε και το ζήτημα της αξιοποίησης της δημοτικής γεώτρησης που έχει ανορυχθεί στη θέση "Γαλανό Χαράκι".

Επίσης ζητήθηκε να προχωρήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου τις διαδικασίες για την αδειοδότηση και τον ηλεκτροφωτισμό του ποδοσφαιρικού γηπέδου Αγίων Δέκα, το οποίο δεν εξυπηρετεί μόνο την τοπική ομάδα και της ακαδημίες της, αλλά και σωματεία από γειτονικά χωριά.  

Ο κ. Σχοιναράκης τόνισε στους συνομιλητές του πως πρόθεση της δημοτικής Αρχής είναι να δρομολογήσει χωρίς χρονοτριβή την ικανοποίηση των πιο σημαντικών προβλημάτων, χωρίς αυτό να σημαίνει πως τα ελάσσονα ζητήματα θα παραμεριστούν.

Μετά το πέρας της συζήτησης ο δήμαρχος μαζί με τον πρόεδρο, τον εφημέριο και την Τεχνική Υπηρεσία επισκέφθηκαν το κοιμητήριο του χωριού προκειμένου να δουν με ποιο τρόπο θα δοθεί λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Σχόλια