Κρήτη

Ερώτηση για το προσωπικό των ΚΗΦΗ

Άμεσες ενέργειες για την παράταση των συμβάσεων του προσωπικού και τη συνέχιση της παροχής υπηρεσιών στα ΚΗΦΗ ζητά από το αρμόδιο υπουργείο ο βουλευτής Γιάννης Μιχελογιαννάκης.


Ενδεικτικά αναφέρει, μεταξύ άλλων:

"Αξιότιμε κύριε υπουργέ,  

Μετά από τη συνάντησή σας με τον υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο στις 20 Δεκεμβρίου 2012, ανακοινώσατε την παράταση των προγραμμάτων για τα «Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων» (ΚΗΦΗ) και τα «Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας» έως τις 31.12.2013.

Συγκεκριμένα δηλώσατε: «Στην καρδιά της σφοδρότερης οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας, η κυβέρνηση πρωτοστατεί στον πόλεμο κατά της φτώχειας στηρίζοντας με ότι δυνάμεις διαθέτει τις κοινωνικές ομάδες που δοκιμάζονται σκληρά.

Το υπουργείο Εσωτερικών μαζί με το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας βγαίνουν μπροστά σε κάθε τέτοια πρωτοβουλία. Σήμερα αποφασίσαμε την περαιτέρω χρηματοδότηση για το 2013 των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και των Κέντρων Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας μέχρι το τέλος του επόμενου έτους που θα είναι και έτος αξιολόγησής τους.

Μέσα από αυτές τις δομές στηρίζουμε ηλικιωμένους ανθρώπους και άτομα με αναπηρία που έχουν πραγματικά ανάγκη το κοινωνικό κράτος».

Η παραπάνω εξέλιξη χαρακτηρίστηκε από όλους θετικότατη. Δυστυχώς όμως δε συνοδεύτηκε άμεσα και από τις απαιτούμενες πράξεις. Για το σκοπό αυτό και λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο μέγεθος τόσο του προβλήματος όσο και του παραγόμενου έργου, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Ασκούνης στις 8/1/2013 σας έστειλε σχετική επιστολή (με διαβάθμιση εξαιρετικά επείγον) προκειμένου να  επισπευτούν οι διαδικασίες.

Δυστυχώς όμως 20 ημέρες μετά, εξακολουθεί να υπάρχει ορατός κίνδυνος οι εξαγγελίες σας να είναι άνευ αντικειμένου, καθώς  όπως γνωρίζεται, από τη λήξη του προγράμματος έως την έναρξη του νέου μεσολαβεί ένα διάστημα τουλάχιστον 3 μηνών. Αποτέλεσμα,  να δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα τόσο στη λειτουργία των δομών όσο και για το προσωπικό που ασχολείται σε αυτές, καθώς με τη λήξη του προγράμματος λήγουν και οι συμβάσεις.   

Κύριε υπουργέ,

Είναι αναγκαίο, όπως άλλωστε τονίζεται και από πολλούς δημάρχους, να υπάρξει άμεση πρωτοβουλία για την παράταση των συμβάσεων του προσωπικού και τη συνέχιση της παροχής υπηρεσιών".    

Σχόλια