Αναχώρησε το αεροπλάνο για Θεσσαλονίκη από Ηράκλειο - Τέλος στον εγκλωβισμό των επιβατών

Κρήτη
Αναχώρησε το αεροπλάνο για Θεσσαλονίκη από Ηράκλειο - Τέλος στον εγκλωβισμό των επιβατών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια είναι τα νεότερα στοιχεία για την κατάσταση στα αεροδρόμια

Μετά από αρκετές ώρες ταλαιπωρίας, τελικά φαίνεται ότι η κατάσταση στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης ομαλοποιείται σταδιακά.

Και αυτό γιατί όπως έγινε γνωστό από το αεροδρόμιο Ηρακλείου, αναχώρησε λίγο μετα τις 10.20,  το πρωί η πτήση της Aegean που ήταν καθηλωμένη από το βράδυ της Παρασκευής στο Νίκος Καζαντζάκης εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης.

Μάλιστα το συγκεκριμένο αεροπλάνο παρεμεινε πάνω απο το αεροδρόμιο για αρκετή ώρα καθώς  δεν μπορούσε να προσγειωθεί, εξαιτίας της μεγάλης κίνησης που υπάρχει στην πίστα του αεροδρόμιου "Μακεδονία". 

Τελικά όπως έγινε γνωστό το αεροσκάφος, στις 12 το μεσημέρι προσγειώθηκε δίνοντας έτσι και ένα τέλος στην πολύωρη ταλαιπωρία των επιβατών. 

Να σημειωθεί πάντως ότι στο συγκεκριμένο αεροσκάφος ήταν επιβάτης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Φάμελλος, που είχε έρθει για επίσκεψη στην Κρήτη και ο οποίος έτυχε να ζήσει ώρες ταλαιπωρίας. Και αυτό γιατί το συγκεκριμένο αεροσκάφος νωρίς το βράδυ της Παρασκευής, αν και αναχώρησε για το αεροδρόμιο Μακεδονία, τελικά αναγκάστηκε να επιστρέψει στο Ηράκλειο όπου και παρέμεινε καθηλωμένο τελικά για όλο το βράδυ της Παρασκευής. 

Να σημειωθεί παντως ότι στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" προσγειώνονται πλέον τα πρώτα αεροσκάφη όμως επικρατεί αλαλούμ. Χιλιάδες ταξιδιώτες είναι στο αεροδρόμιο καθώς εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν. 

Στο αεροδρόμιο Ηρακλείου παρέμενε για αρκετές ώρες πτήση της Ryanair η οποία και επρόκειτο από την Μπολόνια της  Ιταλίας να φθάσει Θεσσαλονίκη αλλά τελικά προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου με 171 επιβάτες. Ωστόσο όπως έγινε γνωστό αργά το μεσημέρι και το συγκεκριμένο αεροσκάφος αναχώρησε τελικά για Θεσσαλονίκή, με την κατάσταση τελικά να ομαλοποιείται απο προς και Θεσσαλονίκη.

Η επόμενη άφιξη αεροσκάφους στο αεροδρόμιο Ηρακλείου έχει προγραμματιστεί για τις 13.52  αρχικά ,αλλά έχει καθυστέρηση και έφυγε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου.  

Αναφορικά με το αεροδρόμιο Χανίων , σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία έφθασε αεροσκάφος που είχε καθηλωθεί από το βράδυ της Παρασκευής, με προγραμματισμένη ώρα στη 1 το μεσημέρι του Σαββάτου και αναχώρηση απο τα Χανιά προς Θεσσαλονίκη στις 2.20

Σοβαρά προβλήματα στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης 

Εκατοντάδες είναι οι επιβάτες που έχουν ταλαιπωρηθεί τις τελευταίες ώρες, επειδή πτήσεις δεν μπόρεσαν να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Ανάμεσά τους πτήση που προσγειώθηκε στη Σόφια και οι επιβάτες μεταφέρθηκαν οδικώς στη Θεσσαλονίκη, ενώ άλλες κατευθύνθηκαν στην Αθήνα ή σε περιφερειακά αεροδρόμια. Επίσης, σε αρκετές περιπτώσεις υπήρξαν καθυστερήσεις.

Απίστευτη είναι η ταλαιπωρία που βιώνουν τις τελευταίες ώρες περισσότεροι από 200 επιβάτες πτήσης που είχε προορισμό τη Θεσσαλονίκη, αλλά τελικά κατέληξε στην Τιμισοάρα.

Το αεροπλάνο επρόκειτο να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» το βράδυ της Παρασκευής. Ομως, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών αυτό στάθηκε αδύνατο. Η πτήση όμως της Ryanair από το Λονδίνο δεν κατευθύνθηκε σε κάποιο άλλο αεροδρόμιο της Ελλάδας, αλλά σε εκείνο στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας! Από εκείνη την ώρα ξεκίνησε ο Γολγοθάς για τους επιβάτες, που καταγγέλλουν ότι τους «πέταξαν» στο αεροδρόμιο, όπου δεν μπορούν να βρουν ούτε κάτι να φάνε, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται ακόμη και βρέφη και ηλικιωμένοι.

Λύση με μέριμνα του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, δόθηκε για την επιστροφή των 201 επιβατών που εγκλωβίστηκαν στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας.

Ο κ .Σπίρτζης μόλις ενημερώθηκε σήμερα το πρωί οτι αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους (Ryan air) είχε αφήσει στο Αεροδρόμιο της Τιμισοάρα της Ρουμανίας τους Ελληνες επιβάτες καθώς δεν είχε καταφέρει να προσγειωθεί η πτήση της από Λονδίνο χθες το βράδυ στο Αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης κινητοποιήθηκε αμέσως μαζί με τον γενικό γραμματέα Μεταφορών Θάνο Βούρδα και έστειλαν πτήση άλλης αεροπορικής εταιρείας (Aegean) να τους παραλάβει.

Οι επιβάτες είχαν τηλεφωνήσει απο τις 6 το πρωί στους τηλεοπτικούς σταθμούς καταγγέλλοντας την εταιρεία και ζητούσαν βοήθεια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News