Κρήτη

Κλειστό το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης - «Εγκλωβισμένοι» επιβάτες και στην Κρήτη

Τραγελαφικά περιστατικά και σοβαρά προβλήματα στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης

Το χάος που επικρατεί τις τελευταίες ώρες στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης με εκατοντάδες επιβάτες να είναι εγκλωβισμένοι σε αυτό, εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης και άλλους πάλι να μεταφέρονται σε αεροδρόμια ακόμη και άλλων χωρών, έχει αντίκτυπο βέβαια και στην Κρήτη.

Και στην Κρήτη καθηλωμένοι στα αεροπλάνα επιβάτες που πήγαιναν Θεσσαλονίκη

Εξαιτίας του γεγονότος ότι το αεροδρόμιο είναι κλειστό, πτήσεις από αεροδρόμια της Κρήτης  έχουν προς το παρόν σημειώσει καθυστερήσεις με ότι αυτό σημαίνει για τους επιβάτες που περιμένουν εδώ και ώρες να ακούσουν μία ανακοίνωση ότι το αεροπλάνο που πρόκειται να τους μεταφέρει από και προς Θεσσαλονίκη τελικά θα αναχωρήσει.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στο αεροδρόμιο Ηρακλείου , αεροσκάφος που επρόκειτο να αναχωρήσει για την συμπρωτεύουσα με 167 επιβάτες,  παραμένει καθηλωμένο στην πίστα του αεροδρόμιου "Νίκος Καζαντζάκης" και από ότι φαίνεται , η συγκεκριμένη πτήση θα καθυστερήσει για αρκετές ώρες ακόμη.

Επίσης στα Χανιά και στο αεροδρόμιο Ιωάννης Δασκαλογιάννης, αεροσκάφος που ήταν να αναχωρήσει γύρω στις 10 , δεν θα φύγει με πιθανότερη ώρα αναχώρησης να δίνεται μία ώρα αργότερα, όμως και πάλι τα δεδομένα δεν αποκλείεται να αλλάξουν με πιο πιθανό το ενδεχόμενο η συγκεκριμένη πτήση να σημειώσει περαιτέρω καθυστέρηση.

Ενώ αντίστοιχο σκηνικό έχει δημιουργηθεί και στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, όπου από χθες το βράδυ , πτήση με προορισμό το Ηράκλειο δεν έχει πραγματοποιηθεί, προκαλώντας αγανάκτηση στους δεκάδες επιβάτες.

Σοβαρά προβλήματα στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης που είναι κλειστό

Εκατοντάδες είναι οι επιβάτες που έχουν ταλαιπωρηθεί τις τελευταίες ώρες, επειδή πτήσεις δεν μπόρεσαν να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Ανάμεσά τους πτήση που προσγειώθηκε στη Σόφια και οι επιβάτες μεταφέρθηκαν οδικώς στη Θεσσαλονίκη, ενώ άλλες κατευθύνθηκαν στην Αθήνα ή σε περιφερειακά αεροδρόμια. Επίσης, σε αρκετές περιπτώσεις υπήρξαν καθυστερήσεις.

Απίστευτη είναι η ταλαιπωρία που βιώνουν τις τελευταίες ώρες περισσότεροι από 200 επιβάτες πτήσης που είχε προορισμό τη Θεσσαλονίκη, αλλά τελικά κατέληξε στην Τιμισοάρα.

Το αεροπλάνο επρόκειτο να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» το βράδυ της Παρασκευής. Ομως, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών αυτό στάθηκε αδύνατο. Η πτήση όμως της Ryanair από το Λονδίνο δεν κατευθύνθηκε σε κάποιο άλλο αεροδρόμιο της Ελλάδας, αλλά σε εκείνο στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας! Από εκείνη την ώρα ξεκίνησε ο Γολγοθάς για τους επιβάτες, που καταγγέλλουν ότι τους «πέταξαν» στο αεροδρόμιο, όπου δεν μπορούν να βρουν ούτε κάτι να φάνε, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται ακόμη και βρέφη και ηλικιωμένοι.

 «Μας πέταξαν στο αεροδρόμιο. Μας είπαν στην αρχή να μην βγούμε από το αεροσκάφος, μετά να βγούμε. Δεν έχουμε καμία ακριβή υπεύθυνη ενημέρωση. Στις προσπάθειες που κάναμε να επικοινωνήσουμε με την πρεσβεία, τα περισσότερα τηλέφωνα δεν λειτουργούσαν. Κάποια στιγμή μας απάντησαν ότι δεν είναι δική τους αρμοδιότητα, παρά μόνο αν έχουν χαθεί ταξιδιωτικά έγγραφα», κατήγγειλε στον ΣΚΑΪ ένας από τους επιβάτες, ο κ. Καλαμάρας. «Δεν υπάρχει κάτι να φάμε. Δεν μας έχουν δώσει ένα ποτήρι νερό. Κάποιοι πήραν το λεωφορείο σε αυτές τις τραγικές καιρικές συνθήκες», συμπλήρωσε.

 Περίπου οι μισοί από τους επιβάτες μπήκαν στα λεωφορεία που διέθεσε η εταιρεία, προκειμένου να πάνε οδικώς στη Θεσσαλονίκη. Ομως, σύμφωνα με τις καταγγελίες, ένα από αυτά δεν έχει θέρμανση! «Είμαστε εγκλωβισμένοι εδώ και περιμένουμε. Οι μισοί έφυγαν με λεωφορεία που διέθεσε η εταιρεία μετά από πίεση. Λεωφορεία που δεν έχουν ούτε θέρμανση, τουλάχιστον στο ένα από τα δύο. Περίπου 100 έχουν μείνει εδώ, ανάμεσά τους κάποια μικρά παιδιά», δήλωσε στον ΣΚΑΪ από την πλευρά της η κ. Δραγασίδου, επιβάτης της ίδιας πτήσης.

Το πρωί του Σαββάτου, λίγο πριν από τις 8:00, τελικά πρόσφεραν στους επιβάτες τη δυνατότητα να πάνε σε ξενοδοχείο. «Ηρθε η αστυνομία του αεροδρομίου και μας είπε ότι η εταιρεία μας προσφέρει ξενοδοχείο, κάτι που αρνηθήκαμε γιατί το χρειαζόμασταν χθες το βράδυ, όχι σήμερα το πρωί», δήλωσε η κ. Ταυρίδου, που ήταν στην ίδια πτήση.

Τελικά μετά από αλλεπάλληλες καταγγελίες των Ελλήνων ταξιδιωτών που εγκλωβίστηκαν από το βράδυ της Παρασκευής στο αεροδρόμιο της Τιμισοάρα, στα Μέσα Ενημέρωσης, βρέθηκε λύση.

Συγκεκριμένα, το θέμα ανέδειξε ο ΣΚΑΪ και μετά από παρεμβάσεις, ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης ενημέρωσε πως θα σταλεί αεροπλάνο για να μεταφέρει του άτυχους επιβάτες στην Αθήνα.

 Fraport: Είναι απόφαση της αεροπορικής εταιρείας

Η πτήση,σύμφωνα και με το iefimerida,  που προσγειώθηκε τελικά στην Τιμισοάρα δεν ήταν η μοναδική που δεν προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» εξαιτίας των καιρικών συνθηκών. Ο εκπρόσωπος της Fraport, κ. Παπάζογλου, τόνισε ότι αυτό έγινε εξαιτίας του χρόνιου προβλήματος που αντιμετωπίζει το αεροδρόμιο εξαιτίας της χαμηλής νέφωσης. Οσο για την απόφαση να κατευθυνθεί η πτήση στην Τιμισοάρα, υπογράμμισε ότι πρόκειται για απόφαση της αεροπορικής εταιρείας.

«Όποτε υπάρχει χαμηλή νέφωση και ο πιλότος αποφασίζει ότι δεν επιθυμεί να προσεγγίσει το αεροδρόμιο, είναι απόφαση αποκλειστικά και μόνο της εταιρείας το αεροδρόμιο που επιθυμεί να προσεγγίσει και ουδείς μπορεί να παρέμβει στην απόφαση αυτή. Είναι θέμα που αφορά αποκλειστικά την πολιτική στρατηγική της εταιρείας που προφανώς έχει μια κατάσταση με εναλλακτικές λύσεις», δήλωσε στον ΣΚΑΪ.

Σχόλια