default-image

Σάρωσαν στις Πανελλαδικές οι μαθητές της Ιεράπετρας

Κρήτη
Σάρωσαν στις Πανελλαδικές οι μαθητές της Ιεράπετρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρά τα εξαιρετικά δύσκολα θέματα στη θεωρητική κατεύθυνση και στα Μαθηματικά της Θετικής κατεύθυνσης, οι 153 μαθητές των Λυκείων της Ιεράπετρας που διαγωνίστηκαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας, τα πήγαν πολύ καλά  επιτυγχάνοντας σε ποσοστό πάνω από 70% να συγκεντρώσουν τον αριθμό των μορίων που τους επιτρέπουν να περάσουν στη σχολή που είχαν βάλει στόχο.

Παράπονα εκφράστηκαν ωστόσο από γονείς και μαθητές για την αυστηρότητα των βαθμολογητών που σε πολλές περιπτώσεις δεν είχαν καμία σχέση μεταξύ τους οι βαθμολογίες τους.

Από το 1ο Λύκειο στις Πανελλαδικές εξετάσεις πήραν μέρος 81 μαθητές ενώ από το 2ο Λύκειο Ιεράπετρας 76 μαθητές.

«Η διεύθυνση και οι καθηγητές του 1ου Λυκείου ευχόμαστε καλές σπουδές στα παιδιά που εισάγονται στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ και συγχαίρουμε  τις οικογένειες τους που βρίσκονται στο πλευρό τους και συμπαραστέκονται στον αγώνα τους», μας είπε ο διευθυντής του 1ου Λυκείου Ιεράπετρας κ Γιώργος Σαρικλάκης.

«Παρά τη δυσκολία των θεμάτων τα παιδιά του σχολείου μας τα πήγαν αρκετά καλά. Συγχαίρουμε όλοι οι καθηγητές, όλα τα παιδιά και τους γονείς τους, που τα κατάφεραν, και τους ευχόμαστε καλές σπουδές», μας είπε ο διευθυντής του 2ου Λυκείου Ιεράπετρας κ Χρήστος Μιχαήλ.

Μεταξύ των μαθητών που πέτυχαν υψηλές βαθμολογίες και δέχτηκαν να μας μιλήσουν για την επιτυχία τους είναι 14 αγόρια και κορίτσια της Ιεράπετρας, που σε λίγους μήνες θα βρίσκονται στις σχολές που επέλεξαν, ως πρωτοετείς φοιτητές.

ΞΑΝΘΑΚΗ ΜΑΙΡΗ (19246)

«Δεν το περίμενα ότι θα ήμουν η πρώτη των πρώτων από την Ιεράπετρα με 19246 μόρια. Πίστευα ότι θα πάω καλά αλλά δεν με απασχολούσε αν θα ήμουν πρώτη, δεύτερη ή τρίτη, γιατί δεν έβλεπα ανταγωνιστικά τις Πανελλαδικές.

Είχα βάλει στόχο την Ιατρική και τα κατάφερα. Χαίρομαι που έκανα ευτυχισμένους τους γονείς μου τους οποίους ευχαριστώ για τη στήριξη,  όπως  τους φίλους μου, και τους καθηγητές μου στο σχολείο και στο φροντιστήριο. Είχα καλό πρόγραμμα στο διάβασμα μου, το οποίο θα συνεχίσω και στο Πανεπιστήμιο, όπου θεωρώ ότι θα ανοίξω τους ορίζοντες μου».

ΤΣΙΚΡΙΤΖΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (18828)

«Με 18828 μόρια έχω βάλει στόχο την Ιατρική  Ηρακλείου η οποία θα είναι η πρώτη μου επιλογή.

Διάβαζα συστηματικά από τις πρώτες τάξεις του Λυκείου και ανέβασα στροφές τώρα στον τελευταίο χρόνο. Ευχαριστώ τους γονείς μου και τους καθηγητές του σχολείου και του φροντιστηρίου μου για τη στήριξη και τη βοήθεια τους.

Η φοιτητική ζωή θα είναι  λίγο πιο χαλαρή στην αρχή αλλά μετά θα μπούμε κανονικά στο συστηματικό διάβασμα για να μην αφήνουμε μαθήματα πίσω».

ΜΕΤΑΞΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ (18703)

«Με 18703 μόρια στοχεύω στην Οδοντιατρική Θεσσαλονίκης. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη γιατί καταφέρνω να συγκεντρώσω τα μόρια που απαιτούνται για τη σχολή πρώτης επιλογής μου.

Διάβαζα πάντα μεθοδικά και έκανα αυτό που έπρεπε χωρίς υπερβολές και ξενύχτια.

Ευχαριστώ όλους τους καθηγητές που με στήριξαν, τους γονείς μου και τους φίλους μου που ήταν πάντα  κοντά μου».

ΒΕΝΙΤΟΥΡΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (18607)

«Με 18607 μόρια θέλω να εισαχθώ στο τμήμα Φυσικής Αθήνας. Η επιτυχία ήρθε με διάβασμα μεθοδικό , χωρίς άγχος και υπερβολές. Είχα σύστημα και φρόντιζα να μην αφήνω κενά πίσω μου.

Ευχαριστώ την οικογένεια και τους καθηγητές  μου και εύχομαι να περάσω μια όμορφη φοιτητική ζωή με το απαραίτητο διάβασμα, αλλά και τη διασκέδαση που χρειαζόμαστε εμείς οι νέοι».

ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ ΜΑΝΟΛΗΣ (18489)

«Με 19489 μόρια έχω πρώτη επιλογή το τμήμα Βιολογίας Ηρακλείου. Η επιτυχία για μένα είχε απαραίτητο συστατικό το καλό πρόγραμμα μελέτης για να διαχειριστούμε την ύλη που δεν ήταν καθόλου εύκολη. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τους  γονείς μου και τους καθηγητές μου στο σχολείο και στο φροντιστήριο.

Η φοιτητική ζωή εκτιμώ ότι  είναι όμορφη, όταν ακολουθείς την επιστήμη που αγαπάς».

ΑΝΑΤΟΛΙΩΤΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ (18151)

«Επειδή τα 18151 μόρια μπορεί να είναι τελικά αρκετά, θα δηλώσω πρώτη την Ιατρική Ηρακλείου και μετά τη Φαρμακευτική, καθώς πιστεύω ότι οι βάσεις θα πέσουν. Περίμενα περισσότερα μόρια. Μας βαθμολόγησαν πάρα πολύ αυστηρά. Είμαι όμως ικανοποιημένος από το τελικό αποτέλεσμα και ευχαριστώ όλους  τους καθηγητές μου, τους γονείς μου και τους φίλους μου, που με στήριξαν και πίστεψαν σε μένα. Πιστεύω ότι η φοιτητική ζωή δεν θα είναι τόσο ανέμελη, γιατί το Πανεπιστήμιο έχει πολύ μεγάλες απαιτήσεις σε διάβασμα».

ΜΑΜΑΝΤΑΚΗ ΣΟΦΙΑ (17911)

«Η πρώτη μου επιλογή θα είναι η σχολή Χημικών Μηχανικών. Κουράστηκα πάρα πολύ τον τελευταίο χρόνο γιατί το διάβασμα της απαιτητικής ύλης που είχαμε ήταν αδιάκοπο. Είχα πρόγραμμα καλό αλλά είχα περιορίσει  τις εξόδους μου. Ευχαριστώ τους γονείς μου και τους καθηγητές μου για όλα και ελπίζω ότι η φοιτητική ζωή εκτός από διάβασμα θα έχει και αρκετό ελεύθερο χρόνο».

ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΑΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ (17587)

«Με 17587 μόρια θα δηλώσω πρώτη τη Φιλολογία Ρεθύμνου. Είναι αυτό που ονειρευόμουν από μικρή.

Πέτυχα γιατί διάβαζα πάντα με σύστημα, χωρίς στερήσεις και υπερβολικά ξενύχτια.

Προσπάθησα λίγο περισσότερο στο τέλος και ήρθαν τα καλά αποτελέσματα.

Ευχαριστώ την οικογένεια μου και όλους τους καθηγητές μου και  πιστεύω ότι η φοιτητική ζωή στο Ρέθυμνο θα είναι υπέροχη».

ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ (17500)

«Η σχολή πρώτης προτίμησης μου για επαγγελματικούς καθαρά λόγους θα είναι η σχολή Φυτικής παραγωγής Βόλου.

Συγκέντρωσα 17500 μόρια με καλό διάβασμα, χωρίς όμως στερήσεις και ξενύχτια. Ευχαριστώ τους γονείς και τους καθηγητές μου για τη στήριξη τους».

ΠΕΤΣΑΓΓΟΥΡΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (17356)

«Περίμενα περισσότερα μόρια. Με τα 17356 που συγκέντρωσα όμως, θα δηλώσω πρώτη τη σχολή Φυσικοθεραπείας.

Διάβασα πάρα πολύ τα τελευταία τρια χρόνια και ειδικά φέτος. Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς μου και τους καθηγητές μου για τη βοήθεια τους και να  ευχηθώ σε όλα τα παιδιά καλές σπουδές».

ΟΡΦΑΝΟΥΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ (16974)

(κεντρική φωτογραφία)

«Με τα 16974 μόρια και με την πιθανή πτώση των βάσεων σκέφτομαι χωρίς να έχω ακόμα αποφασίσει τις σχολές Ψυχολογίας, Φιλολογίας και Κοινωνικών Λειτουργών.

Κατάφερα να συγκεντρώσω αρκετά πιστεύω μόρια με οργανωμένο και όχι αγχωτικό διάβασμα. Με βοήθησε ο Θεός, οι γονείς μου και οι καθηγητές μου στο σχολείο και στο φροντιστήριο.

Στη φοιτητική ζωή περιμένω ότι θα έχω και διάβασμα αλλά και ψυχαγωγία».

ΚΑΡΑΛΑΚΗΣ ΜΑΝΟΣ (16128)

«Με ενδιαφέρει η σχολή της Επικοινωνίας και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης γιατί το όνειρο μου είναι να γίνω αθλητικογράφος. Διάβαζα συστηματικά  από μικρός και δεν άφηνα κενά. Φέτος διάβασα πιο πολύ και πιο μεθοδικά , χωρίς να στερηθώ εξόδους.

Ευχαριστώ την οικογένεια και τους καθηγητές μου  που με στήριξαν.

Ελπίζω στη φοιτητική μου ζωή να έχω λιγότερο άγχος από τις Πανελλαδικές και περισσότερο ελεύθερο χρόνο».

ΠΛΟΥΣΑΚΗ ΜΑΡΙΝΑ (16200)

«Με ενδιαφέρει πρώτα απ' όλα  η Σχολή  των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης στα Χανιά, αλλά και η σχολή Χημείας Ηρακλείου.

Διάβασα πάρα πολύ τα δυο τελευταία χρόνια έχοντας ελάχιστο ελεύθερο χρόνο.

Μου έλειψε πάρα πολύ ο ύπνος.

Ευχαριστώ την οικογένεια μου και τους καθηγητές μου για την βοήθεια που μου πρόσφεραν.

Στη φοιτητική μου ζωή θα φροντίσω εκτός από διάβασμα να έχω και χρόνο για διασκέδαση».

ΑΚΑΜΩΤΑΚΗ ΙΑΚΩΒΙΝΑ (15767)

«Για ανθρωπιστικούς λόγους  θα δηλώσω πρώτο το τμήμα Ειδικής Αγωγής στο Βόλο.

Πέτυχα αυτό που ήθελα από μικρή διαβάζοντας  με πρόγραμμα και μέθοδο.

Δεν στερήθηκα κάτι ιδιαίτερα εκτός από τον ύπνο. Μου συμπαραστάθηκαν πάρα πολύ οι γονείς και οι καθηγητές μου και τους ευχαριστώ όλους, που με στήριξαν ψυχολογικά.

Η φοιτητική ζωή θα είναι πιο ξένοιαστη αλλά θα έχει και το απαραίτητο διάβασμα».

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News