Ελλάδα

Η συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Λασιθίου

Για την πρόσφατη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Λασιθίου μας ενημερώνει ο αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών Αλέξανδρος Αλεξάκης.

Στο ενημερωτικό του αναφέρει: «Στις 3 Ιουλίου 2015 συμμετείχα ως αιρετός στην τακτική συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Λασιθίου με θέματα ημερήσιας διάταξης:

* Προσωρινές μεταθέσεις και τοποθετήσεις εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ70 & 60 της Α/θμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου.

* Εκδίκαση ένστασης.

* Χορήγηση άδειας για άσκηση ιδιωτικού έργου με αμοιβή.

Θέμα 1ο: "Προσωρινές μεταθέσεις και τοποθετήσεις εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ70 & 60 της Α/θμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου"

Οι μεταθέσεις έγιναν στα οργανικά κενά που είχαν δημοσιοποιηθεί από τη Διεύθυνση και στα κενά που προέκυψαν με τη μετακίνηση συναδέλφου. Τηρήθηκε πίνακας μοριοδότησης και γι' αυτό σε περίπτωση λάθους παρακαλώ να γίνουν έγκαιρα οι ενστάσεις. Οι εκπρόθεσμες αιτήσεις εξετάστηκαν στο τέλος, αν και οι επιλογές των συναδέλφων δε συνέπιπταν με προτιμήσεις των εμπρόθεσμα αιτούντων.

Δυστυχώς ακόμα δεν έχει γίνει καμία διαδικασία για τους συναδέλφους μας των ειδικοτήτων, καθώς είμαστε εν αναμονή των εξελίξεων. Περιμένουμε μια δίκαιη λύση και για τους μεταταχθέντες συναδέλφους μας και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν και οι υπηρεσιακές μεταβολές των ειδικοτήτων.

Ακόμα έχω να τονίσω το γεγονός ότι, σε ένα νομό που στις μεταθέσεις-αποσπάσεις φεύγουν πολλοί συνάδελφοι αλλά ελάχιστοι έρχονται, τα οργανικά και τα λειτουργικά κενά που προκύπτουν είναι τεράστια. Η πρόταση των αιρετών αναφέρει 150 κενά σε δασκάλους και 110 σε νηπιαγωγούς. Δυστυχώς ζητήθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση η μείωση του αριθμού αυτού και παρά την αντίδραση των αιρετών άλλαξε ο αριθμός σε 100 δασκάλους και 70 νηπιαγωγούς. Ανάλογη μείωση υπήρξε και στις προτάσεις ειδικοτήτων. Όταν από την αρχή της χρονιάς δε θα μπορούμε με τίποτα να καλύψουμε τις ανάγκες των σχολείων μας ποιοι θα μπουν να κάνουν μάθημα; Αυτοί που έστειλαν την πρόταση ή θα πάμε πάλι σε "ξέντωμα" των συναδέλφων, αγαπημένη τακτική της διεύθυνσης για να καλύψουμε κενά; Για ακόμα μια φορά νομίζω ότι οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί των μαθητών μας δε θα το επιτρέψουν.

Θέμα 2ο: "Εκδίκαση ένστασης"

Η εκδίκαση ένστασης αφορά συναδέλφισσα που λόγω της καθυστέρησης των αποσπάσεων το 2013 αποσπάστηκε και τοποθετήθηκε με αίτησή της (αφού στο σχολείο της είχε βγει λειτουργικά υπεράριθμη) από σχολείο της Σητείας σε σχολείο της Ιεράπετρας. Με την ολιγωρία του υπουργείου η συναδέλφισσα παρουσιάστηκε στο σχολείο με απόσπαση στις 9 Σεπτεμβρίου. Βάσει του νόμου 50/96 για να προσμετρηθούν τα μόρια της σχολικής χρονιάς θα πρέπει να έχει υπηρετήσει στο σχολείο τους μήνες του καλοκαιριού και από την απόσπασή του ο τελευταίος μήνας να ξεπερνά τις 15 μέρες για να λογιστεί ως ολόκληρος αλλιώς μηδενίζεται. Η συναδέλφισσα πήρε απόσπαση και το υπόλοιπο ήταν 9 μέρες και της μηδένισαν τα μόρια του μήνα. Το e-data center δεν προσμετρά καθόλου τα μόρια αυτά αφού είναι ρυθμισμένο σύμφωνα με το νόμο 50/96. Συνεπώς η συναδέλφισσα παίρνει τα μόρια 11 μηνών. Το 12ο μήνα δε δούλευε;

Οι αιρετοί μειοψήφησαν στην εισήγηση του διευθυντή Εκπαίδευσης να απορρίψει την ένσταση. Ζήτησα από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο να πάρει μια απόφαση που να υποστηρίζει το δίκαιο αίτημα της συναδέλφισσας. Το ΠΥΣΠΕ μπορεί να μην έχει τη δυνατότητα να της δώσει το μέρος της μοριοδότησης που αντιστοιχεί στο μήνα, αφού περνά από το κεντρικό σύστημα, αλλά με τη στήριξη προς τη συναδέλφισσα θα ζητούσαμε από το ΚΥΣΠΕ και το υπουργείο να προβεί στις απαραίτητες ρυθμίσεις και τροπολογίες του Ν. 50/96 για να προσμετράται και η τελευταία μέρα. Η διοίκηση και συγκεκριμένα ο διευθυντής Εκπαίδευσης για κανένα λόγο δεν ήθελε να υποστηρίξει τη συνάδελφο, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά τη στάση που κρατά απέναντι στους συναδέλφους. Ο νόμος είχε φτιαχτεί όταν δεν υπήρχε μηχανογραφημένο σύστημα και τα μόρια υπολογιζόταν με το χέρι σε όλους. Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να γίνουν αλλαγές στις ρυθμίσεις του μηχανογραφημένου τρόπου υπολογισμού των μορίων, καθώς καταστρατηγείται κάθε έννοια ισότητας, ισονομίας και δικαιοσύνης ανάμεσα στους συναδέλφους.

Θέμα 3ο: "Χορήγηση άδειας για άσκηση ιδιωτικού έργου με αμοιβή"

Ομόφωνα συμφωνήσαμε να δοθεί η άδεια στη συναδέλφισσα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια