Χανιά: Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι «μίλησαν» στα προβλήματα που εσείς αναδείξατε

Δημοτικές
Χανιά: Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι «μίλησαν» στα προβλήματα που εσείς αναδείξατε
Μετά το γκάλοπ του neakriti με τις απόψεις των πολιτών, το «μπαλάκι» πλέον στους υποψήφιους Δημάρχους για τα καυτά ζητήματα της καθημερινότητας

Το neakriti.gr τις προηγούμενες μέρες, μέσα από μίνι γκάλοπ,  παρουσίασε τα πιο βασικά  προβλήματα της καθημερινότητας, στους 4 μεγαλύτερους δήμους της Κρήτης, δίνοντας  λόγο σε πρώτη φάση στους πολίτες.

Το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν προφανές από την πρώτη στιγμή και αν μη τι άλλο οι πολίτες εστίασαν σε ζητήματα ουσίας με τα οποία και έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά.

Ένας εκ των Δήμων που αφορούσαν τα γκάλοπ, ήταν τα Χανιά.

Η ερώτηση απλή και συνάμα ουσιαστική: Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην πόλη σου;

Και οι 8 υποψήφιοι κλήθηκαν να δώσουν λύσεις στα πιο σημαντικά ζητήματα και προβλήματα που εντόπισαν οι κάτοικοι των Χανίων και τα οποία παρακάτω παρατίθενται επιγραμματικά:

-Βρώμικη πόλη

-Χώροι στάθμευσης και κυκλοφοριακό

-Αδέσποτα ζώα

- Airbnb

-Σκέπαστρα και τέντες

-Αντικαπνιστικός νόμος

Υπενθυμιζούμε ότι οι υποψήφιοι δήμαρχοι Χανίων είναι 8 και συγκεκριμένα:

Γρήγορης Αρχοντάκης (Μαζί για τα Χανιά της επόμενης μέρα),

Τάσος Βάμβουκας (Δήμος Ενεργών Πολιτών),

Σεραφείμ Ρίζος (Ανταρσία στα Χανιά),

Γιάννης Σαρρής (Πρωτοβουλία Πολιτών – Πρώτα ο Άνθρωπος),

Παναγιώτης Σημανδηράκης (Για τα Χανιά)

Νίκος Βουρλάκης (Λαϊκής Συσπείρωσης),

Ευτύχης Δαμιανάκης (Χανιά – Κοιτάμε Μπροστά),

Άρης Παπαδογιάννης (Η Απάντηση… Τα Χανιά μας ).

Το "μπαλάκι" πλέον πέφτει στα "χέρια" των υποψήφιων δημάρχων οι οποιοι και παίρνουν την σκυτάλη δίνοντας στις δικές τους απάντησεις μέσα από το neakriti.gr.

Βρώμικη πόλη

Γρηγόρης  Αρχοντάκης

Συντονισμός Φορέων καθαριότητας, ΔΕΔΙΣΑ και Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Χανίων, και έναρξη έργου υπογειοποίησης των κάδων απορριμμάτων με προτεραιότητα στις τουριστικές περιοχές.

Τάσος Βάμβουκας

Δεν θα συμφωνήσω καθόλου ότι τα Χανιά είναι βρώμικη πόλη και μάλιστα διαθέτουμε ένα από τα καλύτερα συστήματα διαχείρισης στερεών αποβλήτων στην ώρα κάτι για το οποίο έχουμε επανειλημμένα βραβευτεί. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα πάντα είναι τέλεια και δεν επιδέχονται βελτίωση.

Σεραφείμ Ρίζος

Τα μνημόνια έχουν αφήσει το Δήμο χωρίς προσωπικό και πόρους. Αυτά σε συνδυασμό με τις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες της δημοτικής αρχής που έχει χαρίσει την καθαριότητα σε εργολάβους, παρότι είχε τη δυνατότητα να αποκτήσει μόνιμο προσωπικό και μηχανήματα αλλά και η διαπλοκή αποτελούν τις αιτίες γι’ αυτό που περιγράφετε. Χρειαζόμαστε άμεσα προσλήψεις προσωπικού με επιστροφή της σάρωσης στο δήμο για να δούμε πόλη καθαρή.

Γιάννης Σαρρής

«Λεφτά από τα σκουπίδια όχι λεφτά στα σκουπίδια» είναι το μότο μας και εννοούμε την ριζική μετατόπιση του άξονα της αντιμετώπισης, από την «παθητική» , ρουτινιάρικη και κοστοβόρα αντιμετώπιση σε μια αντίληψη ενεργητική και σύγχρονη με στόχο τον περιορισμό των απορριμμάτων, , την επέκταση της ανακύκλωσης , την αξιοποίηση.

Παναγιώτης Σημανδηράκης

Στοχεύουμε στην ορθή περιβαλλοντική διαχείριση με βασική αρχή μας την αειφορία, με δημότες ευαισθητοποιημένους, για να πετύχουμε τη βέλτιστη απόδοση στο χαμηλότερο δυνατό κόστος. Μέσω του σταδιακού εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού αποκομιδής με αποδοτικότερα και με μικρότερο οικολογικό αποτύπωμα μηχανήματα και εργαλεία, την αντικατάσταση όλων των φθαρμένων κάδων στην πρώτη τριετία και την άμεση λειτουργία ενιαίου κέντρου διαχείρισης αιτημάτων καθαριότητας.

Χώροι στάθμευσης και κυκλοφοριακό

Γρηγόρης Αρχοντάκης

Στρατηγικός σχεδιασμός, μετά από διαδικασία διαβούλευσης με όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου και με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων Φορέων και Συμβούλων. Η στρατηγική που θα προκύψει θα υλοποιείται σταδιακά και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και θα δεσμεύει, τουλάχιστον ηθικά, και τις επόμενες Δημοτικές αρχές.

Τάσος Βάμβουκας

Η πόλη διαθέτει αρκετά μεγάλο αριθμό θέσεων στάθμευσης κλειστών και ανοικτών. Μάλιστα καταφέραμε να ολοκληρώσουμε το κλειστό Δημοτικό πάρκινγκ της οδού Περίδου προσθέτοντας 250 νέες θέσεις. Η Δημοτική μας αρχή έχει σχέδιο για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού σε πολλά επίπεδα και χτίζουμε πάνω στην φιλοσοφία λιγότερο αυτοκίνητο και ενίσχυση των φιλικών τρόπων μετακίνησης. Κατασκευάζουμε μεγάλα και ασφαλή πεζοδρόμια, προχωράμε στην δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων και βοηθάμε την ανάπτυξη των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς ενώ εξασφαλίζουμε ταυτόχρονα και νέους χώρους εντός πόλης που θα φιλοξενήσουν κλειστούς χώρους στάθμευσης όπως στο στρατόπεδο Μαρκοπούλου και στην Νέα Χώρα.

Σεραφείμ Ρίζος

Η μόνη λύση να υπάρξει δημόσια, δημοτική συγκοινωνία, δωρεάν εισιτήριο για ΑΜΕΑ, φοιτητές, ηλικιωμένους και εργαζόμενους κατά την ώρα προσέλευσης και αποχώρησης από τη δουλειά τους. Σε συνδυασμό με περιφερειακά δωρεάν δημοτικά πάρκινγκ να στοχεύσουμε στη δραστική μείωση της χρήσης του ιδιωτικού αυτοκινήτου. Να απομακρυνθούν τα τουριστικά λεωφορεία από το κέντρο δημιουργώντας παράλληλα ένα δίκτυο πεζοδρόμων, ποδηλατοδρόμων και πραγματικών πνευμόνων πρασίνου τόσο στο κέντρο όσο και στις συνοικίες.

Γιάννης Σαρρής

Επειδή η δημιουργία θέσεων στάθμευσης στο κέντρο αρκετών για να ικανοποιήσουν την ζήτηση είναι μια φενάκη , εμείς λέμε περιορισμό της ανάγκης για είσοδο –στάθμευση στο κέντρο πράγμα που πρακτικά σημαίνει δημοτική συγκοινωνία, περιφερειακά πάρκινγκ σε συνάφεια με αυτήν και μεταφορά εκτός κέντρου δραστηριοτήτων που «μαγνητίζουν» την ιδιωτική μετακίνηση π.χ αφετηρίες ,ΚΤΕΛ κλπ.

Παναγιώτης Σημανδηράκης

Βασικοί άξονες στην πρότασή μας για την αστική κινητικότητα είναι η αύξηση της χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και η ευφυής διαχείριση της κυκλοφορίας. Μεταξύ άλλων, με την ίδρυση Γραφείου Κυκλοφοριακού και Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού που θα έχει στρατηγικό και συμβουλευτικό ρόλο, με την απομάκρυνση των αφετηριών των αστικών λεωφορείων και την απαγόρευση στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, με τη δημιουργία περιμετρικά του κέντρου δημοτικών χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων σε υπάρχοντες ελεύθερους χώρους.

Αδέσποτα ζώα

Γρηγόρης Αρχοντάκης

Προγραμματική Σύμβαση με Φιλοζωικά Σωματεία και σταδιακή ανάθεση των αρμοδιοτήτων σ’ αυτά για τη λύση του προβλήματος.

Τάσος Βάμβουκας

Το νομικό πλαίσιο δεν βοηθάει καθόλου τους δήμους να αντιμετωπίσουν αυτό το ακανθώδες πρόβλημα. Παρ όλα αυτά έχουμε κάνει μεγάλα βήματα προόδου στον Δήμο Χανίων, έχουμε δημιουργήσει Δημοτικό κτηνιατρείο, έχουμε στειρώσει και περιθάλψει χιλιάδες αδέσποτα, έχουμε εγκαταστήσει ταΐστρες σε σημεία του Δήμου και έχουμε καλή συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις.

Σεραφείμ Ρίζος

Το δημοτικό κτηνιατρείο πρέπει να λειτουργεί απρόσκοπτα. Απαιτείται άμεση πρόσληψη μόνιμου κτηνιάτρου και βοηθού για τις καθημερινές ανάγκες περίθαλψης, σήμανσης και στείρωσης των αδέσποτων. Χρειάζεται να δοθεί βάρος στη σήμανση και καταγραφή των ιδιόκτητων ζώων. Να ενισχυθούν οι οικονομικά ασθενέστεροι συνδημότες μας για να κάνουν ηλεκτρονική σήμανση των οικόσιτων ζώων. Χρειαζόμαστε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα δωρεάν συστηματικών στειρώσεων καθώς και ένα εκτεταμένο σύστημα ταϊστρών και υποδοχών νερού. Έχουμε ανάγκη από τη δημιουργία δημοτικής κτηνιατρικής κλινικής για να μπορεί να εξασφαλιστεί η ολιγοήμερη παραμονή ζώων για αποθεραπεία και υιοθεσία.

Γιάννης Σαρρής

Στο βάθος του είναι πρόβλημα δαπανών τους οποίους οι Δήμοι δεν έχουν ή δεν ιεραρχούν ως πρωτεύουσες, οπότε στην «Πρωτοβουλία» μιλάμε για ανέβασμα της ιεράρχησης στις προτεραιότητες του Δήμου και στενότερη συνεργασία με συλλόγους, εθελοντές κλπ για προγράμματα στείρωσης, φιλοξενίας κλπ

Παναγιώτης Σημανδηράκης

Πρώτο βήμα η ηλεκτρονική σήμανση και καταγραφή όσο το δυνατόν περισσότερων δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς. Ο Δήμος να εξασφαλίσει τη δυνατότητα σε οικονομικά ασθενέστερους πολίτες να στειρώσουν τα κατοικίδιά τους.  Στηρίζουμε την απρόσκοπτη λειτουργία του δημοτικού κτηνιατρείου και την επέκτασή του σε δημοτική κτηνιατρική κλινική. Για τις ανάγκες της περισυλλογής και φροντίδας αδέσποτων ζώων να ενισχυθεί η συνεργασία του Δήμου με φιλοζωικές οργανώσεις με παράλληλη προώθηση προγραμμάτων φιλοξενίας και υιοθεσίας.

Γρηγόρης Αρχοντάκης

Φορολογικά κίνητρα από την Πολιτεία προς τους ιδιοκτήτες ακινήτων, προκειμένου να νοικιάζουν μακροχρόνια και παράλληλα κίνητρα από το Δήμο μέσω μηδενισμού των ανταποδοτικών τελών σε κατοίκους της Παλιάς Πόλης, προκειμένου αυτή να μην ερημώσει από τους μόνιμους κατοίκους.

Τάσος Βάμβουκας

Χρειαζόμαστε την κατοικία, όμως είναι ωφέλιμο και το σύστημα βραχυπρόθεσμων μισθώσεων. Χρειάζεται αλλαγή το νομικό πλαίσιο για να υπάρξει ισορροπία.

Σεραφείμ Ρίζος

Χρειαζόμαστε μέτρα περιορισμού έως και απαγόρευσης της βραχυχρόνιας ενοικίασης σε συγκεκριμένες περιοχές. Δεν είναι δυνατό οι Χανιώτες να μην βρίσκουν σπίτι και οι μισοί από αυτούς να είναι εν δυνάμει άστεγοι. δεν είναι δυνατόν ζωντανές γειτονιές να μετατρέπονται σε απέραντα ξενοδοχεία με μακροχρόνια αποτελέσματα όπως πχ η συρρίκνωση κοινωνικών δομών, σχολικών μονάδων κλπ. Χρειάζεται να

πιέσουμε να καταργηθούν θεσμοί όπως η «χρυσή βίζα», να μπει ανώτατο όριο στα ενοίκια, να απαγορευτούν οι εξώσεις, να διαγραφούν χρέη στις τράπεζες, να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ, να υπάρξει πρόγραμμα ανέγερσης από το ΠΔΕ εργατικών και φοιτητικών κατοικιών και εστιών.

Γιάννης Σαρρής

Νέο πρόβλημα, σύνθετο πρόβλημα , πολύ πέραν των Δήμων η λύση του κι εμείς στην «Πρωτοβουλία», πιστεύουμε οτι ως Δήμος μπορούμε να μιλήσουμε καταρχήν για ακριβή καταγραφή των αναγκών και για προγράμματα στέγασης ή διευκόλυνσης των κρίσιμων ομάδων επαγγελματιών π.χ. γιατροί του ΕΣΥ, εκπαιδευτικοί , ένστολοι, φοιτητές που μετατίθενται στα Χανιά κοκ αξιοποιώντας κυρίως δημοτικά κτίρια.

Παναγιώτης Σημανδηράκης

Η βραχυχρόνια μίσθωση αποτελεί σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης και επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου. Κατανοούμε απόλυτα ότι προσφέρει σε αρκετούς συνδημότες μας ένα σημαντικό εισόδημα. Την ίδια ώρα, το πρόβλημα της στέγασης φοιτητών, εκπαιδευτικών αλλά και μόνιμων κατοίκων των Χανίων οξύνεται συνεχώς. Πιστεύουμε ότι για να συνεχίσει να λειτουργεί αναπτυξιακά, πρέπει να διέπεται από ένα ρυθμιστικό πλαίσιο με υιοθέτηση φορολογικών συντελεστών για τους ιδιοκτήτες των ακινήτων της πλατφόρμας, ανάλογα της διάρκειας μίσθωσης ώστε να αποφύγουμε ακραίες καταστάσεις απαγόρευσης σε πόλεις όπως η Βαρκελώνη κ.ά.

Σκέπαστρα και τέντες

Γρηγόρης Αρχοντάκης

Υλοποίηση αρχιτεκτονικής μελέτης η οποία θα έχει την έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού και θα αντιμετωπίζει το μνημείο της Παλιάς Πόλης συνολικά.

Τάσος Βάμβουκας

Το θέμα με τα σκέπαστρα στο παλιό λιμάνι έχει επιλυθεί από την παρούσα Δημοτική Αρχή. Πέτυχαμε απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου που ρυθμίζει τον παραχωρούμενο χώρο και την αλλαγή των ακαλαίσθητων σκιαδιών. Τον Νοέμβριο του 2019 όπου λήγει η προστασία αυθαίρετων κατασκευών στην χερσαία λιμενική ζώνη όπως ο νόμος ορίζει θα ξεκινήσουν να αντικαθίστανται όλες οι σημερινές κατασκευές με άλλες εγκεκριμένες από το ΚΑΣ και έτσι σε λίγο θα έχουμε μια τελείως διαφορετική εικόνα από την σημερινή.

Σεραφείμ Ρίζος

Η πολιτιστική κληρονομιά της πόλης έχει παραδοθεί στο κεφάλαιο. Οι δεξιοί και κεντρώοι υποψήφιοι προκρίνουν πολιτικές γενίκευσης αυτής της κατάστασης. Η παρούσα δημοτική αρχή ούτε θέλησε ούτε μπορούσε να δώσει τις αναγκαίες συγκρούσεις. Υπάρχουν μελέτες εδώ και δεκαετίες που προτείνουν τη δραστική μείωση των τραπεζοκαθισμάτων και την αλλαγή της εμφάνισης του λιμανιού. Η διαπλοκή επιχειρηματιών και πολιτικών και αυτοδιοικητικών παραγόντων δεν έχει αφήσει να εφαρμοστεί τίποτα. Μόνο τα κινήματα των εργαζομένων μπορούν να περιφρουρήσουν την πολιτιστική κληρονομιά και να επιβάλουν την λειτουργία του δημόσιου χώρου για τις ανάγκες της συντριπτικής πλειοψηφίας.

Γιάννης Σαρρής

Αμαρτωλή ιστορία όπου το προφανές δηλ. το συμφέρον της πόλης, η ανάγκες πολιτικής προστασίας, οι ανάγκες ανάδειξης ενός μοναδικού μνημείου και κορυφαίου τουριστικού προορισμού έχουν γίνει παρανάλωμα στο βωμό των συμφερόντων μιας ελάχιστης ομάδας ωφελούμενων που κατατρώγουν δίκαιο , λογική, δημόσιο χώρο, αισθητική , μελέτες και …αντιδημάρχους. Όθεν η δημοτική πολιτική είναι μια και μόνη: εφαρμογή της νομιμότητας και του συμφέροντος της πόλης και των πολιτών…

Παναγιώτης Σημανδηράκης

Επιβάλλεται η τήρηση αυστηρών μορφολογικών-αρχιτεκτονικών όρων σε σχέση με την κατασκευή και την επιλογή των υλικών, τη σήμανση, τη σκίαση κ.λπ. Ενιαίο δεν σημαίνει ομοιόμορφο: η Παλιά Πόλη εμπεριέχει ενότητες με διαφορετικό χαρακτήρα που πρέπει να αναδειχθεί. Η ολοκληρωμένη πρότασή μας αφορά τον παραχωρούμενο, στεγασμένο και μη, δημόσιο χώρο και καθορίζει μορφολογικούς όρους με σύγχρονα κριτήρια, σχετικά με την εγκατάσταση του δημόσιου εξοπλισμού, εντός της ζώνης του Ενετικού Λιμένα. Επίσης, είναι απαραίτητη η εφαρμογή χωρίς εξαιρέσεις της νομοθεσίας για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και εμπορευμάτων.

Αντικαπνιστικός νόμος

Γρηγόρης Αρχοντάκης

Αυστηρή εφαρμογή του.

Τάσος Βάμβουκας

Θα συμφωνήσω ότι η πολιτεία δεν εφαρμόζει τον ίδιο τον νόμο που έχει ψηφίσει ενώ σε όλες τις Ευρωπαϊκές Χώρες και όχι μόνο εφαρμόζεται αυστηρά. Αυτό δείχνει πολλά και εμπεδώνει ένα καθεστώς ανομίας στην συνείδηση των πολιτών ενώ βλάπτει την υγεία τους ταυτόχρονα. Η πολιτεία με όλα τα μέσα που διαθέτει πρέπει άμεσα να εφαρμόσει τον νόμο. Εμείς σαν δήμος ήδη έχουμε πάρει πρωτοβουλίες και σκοπεύουμε να πάρουμε περισσότερες για να υποβοηθήσουμε σε αυτό.

Σεραφείμ Ρίζος

Δεν νομίζουμε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Χανιώτες. Όταν παιδιά αποκλείονται από παιδικούς σταθμούς, όταν δεν υπάρχουν βρεφικοί σταθμοί, όταν δεν έχουμε γηροκομείο, όταν δεν υπάρχουν δομές δημόσιας υγείας και αναγκάζεσαι να πληρώσεις υπέρογκα ποσά στα κυκλώματα που λυμαίνονται το χώρο, όταν δεν υπάρχουν ελεύθεροι χώροι, όταν τα σχολικά κτήρια ρημάζουν, όταν οι φτωχοί βιώνουν τον αποκλεισμό, όταν δεν υπάρχουν αξιοπρεπείς χώροι να στεγαστούν πρόσφυγες που ξεβράζονται κάθε τρεις και λίγο στις ακτές μας,όταν οι γυναίκες σηκώνουν ακόμη μεγαλύτερο φορτίο από την έλλειψη της οποιαδήποτε έννοιας κοινωνικού μισθού τότε έχουμε πιο επιτακτικά και φλέγοντα ζητήματα που καθορίζουν τις προτεραιότητες μας.

Γιάννης Σαρρής

Οποιοδήποτε πρόβλημα εδράζεται σε παγιωμένες και διαδεδομένες αντιλήψεις και νοοτροπίες είναι δύσκολο να λυθεί ειδικότερα για του Δήμους που δεν νομοθετούν αλλά επιβαρύνονται με την εφαρμογή. Προγράμματα ενημέρωσης και πειθούς, συνεργασία με εθελοντές παράλληλα πάντα με μια αύξηση των ελέγχων είναι μερικά από όσα μπορούν να οικοδομήσουν μια Δημοτική Πολιτική.

Παναγιώτης Σημανδηράκης

Για εμάς είναι ξεκάθαρο: σε κλειστούς χώρους δεν πρέπει να καπνίζουμε. Είναι ζήτημα υγιεινής και σεβασμού προς τους γύρω μας. Για την υγεία μας, για την υγεία των γύρω μας, για τα παιδιά μας. Ο νόμος να εφαρμόζεται χωρίς καμία εξαίρεση.

Η απάντηση του Νίκου Βουρλάκη

Τα προβλήματα όπως το κυκλοφοριακό , οι χώροι στάθμευσης, τα αδέσποτα ζώα, το Airbnb, η καθαριότητα στην πόλη είναι όντως ζητήματα σοβαρά, αλλά δεν είναι τα αποκλειστικά ή τα καθοριστικά που θα δώσουν ανακούφιση ή ανάσες μιας καλύτερης διαβίωσης στη πόλη μας.

Για να αξιολογήσεις τα παρακάτω προβλήματα, θα πρέπει να σκοπεύσεις στην αιτία που τα δημιουργεί, να κοιτάς το δάσος και όχι το δέντρο, να διεκδικήσεις, να προτείνεις, να παλέψεις το θεσμικό πλαίσιο που τα γεννά. Κύρια αιτία αυτών είναι η εξυπηρέτηση συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων, το πιστό βάδισμα στην ευρωενωσιακή πολιτική που τα "παίρνει" από τους πολλούς  για να πλουτίζουν οι λίγοι. Όλοι αυτοί που το παίζουν τώρα ανεξάρτητοι - αδέσμευτοι - ακομμάτιστοι συμφωνούν ότι πρέπει να εφαρμόσουν τον Κλεισθένη, μέχρι κεραίας.

Όμορφη πόλη δεν θα έχουμε ακόμα και αν λύσουμε ( ή με επιμέρους παρεμβάσεις βελτιώσουμε) το κυκλοφοριακό, την αποκομιδή των απορριμμάτων ή την εφαρμογή μιας σειράς από δράσεις για βελτίωση της καθημερινότητας. Εμείς διεκδικούμε, παλεύουμε, είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε για μια πόλη χωρίς ανεργία, να υπάρχει δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα, χωρίς φτώχεια, να σταματήσει η καταστροφή των μικρών επιχειρήσεων από τις πολυεθνικές και τα μονοπώλια. Να σταματήσει το ξεκλήρισμα των αγροτών, να φύγει το καρκίνωμα των αμερικανονατοϊκών βάσεων του θανάτου από το Ακρωτήρι.

Να έχουμε μια πόλη χωρίς ναρκωτικά και εξαρτήσεις, με προσβασιμότητα παντού για όλους. Με ελεύθερους χώρους που μπορούν να τους χαρούν όλοι και όχι παραδομένους στην ασυδοσία.

Σημειώνεται ότι το neakriti.gr ζήτησε και από τους 6 υποψήφιους δημάρχους Χανίων να απαντήσουν και να δώσουν λύσεις στους πολίτες.

Διαβάστε αναλυτικά τα προβλήματα του Ηρακλείου, όπως τα ανέδειξαν οι πολίτες μέσω του gallop, ΕΔΩ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News