Ειδήσεις

Άνεργη, υπερχρεωμένη μητέρα σώθηκε από την καταστροφή

Αισθήματα ελπίδας και αισιοδοξίας, αλλά και οικονομικής ανάσας, παρείχε το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας σε υπερχρεωμένη άνεργη μητέρα με δύο ανήλικα παιδιά.

Αισθήματα ελπίδας και αισιοδοξίας, αλλά και οικονομικής ανάσας, παρείχε το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας σε υπερχρεωμένη άνεργη μητέρα με δύο ανήλικα παιδιά.

Η μητέρα είχε χρέος 63.000 ευρώ και ενώ δεν έχει προσωπικά εισοδήματα ήταν υποχρεωμένη να καταβάλλει στην τράπεζα δόση ύψους 400 ευρώ το μήνα. Με την Προσωρινή Διαταγή του Ειρηνοδικείου η δόση "πέφτει" στα 60 ευρώ το μήνα.

Περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει:

Οικόπεδο εντός οικισμού

Εισόδημα "Μηδενικό"

Το Ειρηνοδικείο της Ιεράπετρας έκρινε ότι συντρέχουν στο πρόσωπο της αιτούσας οι προϋποθέσεις ένταξης της, στον ν.3869/2010. Παράλληλα δε συντρέχει επείγουσα περίπτωση και κίνδυνος ανεπανόρθωτης βλάβης στα συμφέροντα της.

Ως εκ τούτων της χορήγησε Προσωρινή Διαταγή, με το παρακάτω περιεχόμενο:

1) Δέχεται το αίτημα χορήγησης, Προσωρινής Διαταγής.

2) Διατάσσει την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων, κατά της αιτούσας.

3) Διατάσσει την διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης της κινητής και ακίνητης περιουσίας της αιτούσας. Ένα οικόπεδο εντός οικισμού, που αποτελεί και το μοναδικό της περιουσιακό στοιχείο, προστατεύοντας το, ως μελλοντικό δικαίωμα δόμησης έως τη συζήτηση της κύριας αίτησης δηλ. μέχρι τον Ιούνιο του 2018.

4) Ορίζει 60 ευρώ, μηνιαία δόση, προς την πιστώτρια Τράπεζα.

Συμπερασματικά, για την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η χορηγηθείσα Προσωρινή Διαταγή, από το Ειρηνοδικείο της Ιεράπετρας, είναι σημαντική, για την άνεργη μητέρα, σύμφωνα με τις διατάξεις και το πνεύμα του Νόμου Κατσέλη, (ν.3869/2010) καθώς ο δικαστής κατανοώντας την οικονομική δυσκολία που βιώνει η οφειλέτρια, δέχτηκε την αίτηση εντάσσοντας την, στην εν λόγω νομοθεσία, απαλλάσσοντας την, από την μεγάλη δόση των 400 ευρώ.

Για ενημέρωση, συμβουλευτική ένταξη στον νόμο Κατσέλη, ή σε μεσολάβηση με τις τράπεζες, κάθε υπερχρεωμένος, μπορεί να έρχεται σε επαφή με την Ένωση, καθημερινά, στα τηλ.28210.92306, 28210.92666 και 28420.20140 ή στο email epkxan@gmail.com.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια