Ειδήσεις

Οικογενειακό θέμα τα 900 χασισόδεντρα, "καμπάνα" στον πατέρα

Δικάστηκαν πατέρας και γιος για τα 906 φυτά κάνναβης που βρέθηκαν σε θερμοκήπιο της Ιεράπετρας. Τι αποφάσισε η Δικαιοσύνη.

Βαριά «καμπάνα» επεφύλασσε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης σε έναν 52χρονο άνδρα, ο οποίος δικαζόταν σήμερα Δευτέρα 12/6 για την καλλιέργεια περισσοτέρων από 900 δενδρυλλίων κάνναβης, στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας.

Ο 52χρονος κάθισε στο εδώλιο του δικαστηρίου μαζί με τον 22χρονο γιο του: Αμφότεροι είχαν συλληφθεί πριν από περίπου ένα χρόνο, έπειτα από «έφοδο» της Αστυνομίας σε θερμοκήπιο της οικογένειας, σε περιοχή της Ιεράπετρας.

Eιδικότερα, στις 10 Μαΐου του 2016, η ΕΛ.ΑΣ. είχε βρει στο εσωτερικό του θερμοκηπίου έκτασης περίπου 1700 τ.μ., συνολικά 906 φυτά κάνναβης.

Τελικά, το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 52χρονο και αθώο το νεαρό γιο του. Παρ' όλα αυτά αναγνώρισε στον πατέρα το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, επιβάλλοντάς του ποινή κάθειρξης 15 ετών και χρηματική ποινή ύψους 20.000 ευρώ.

Εξάλλου, η Έδρα αποφάσισε να μη δοθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του 52χρονου, κάτι που σημαίνει ότι παραμένει εντός φυλακής τουλάχιστον μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Τι είχαν βρει οι Αρχές

Όλα τα δενδρύλλια που εντοπίστηκαν στο εσωτερικό του θερμοκηπίου, βρίσκονταν στο στάδιο της ανάπτυξης, με το ύψος τους να κυμαίνεται από 30 εκατοστά έως 1,60 μέτρο. Σύμφωνα με τις Αρχές, εντός της φυτείας, είχε εγκατασταθεί αυτόματο αρδευτικό σύστημα, ενώ ο 52χρονος προέβαινε και σε λίπανση των δενδρυλλίων. Τέλος, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, το κάθε ένα από τα 906 δενδρύλλια, επρόκειτο να αποφέρει 200 γραμμάρια κάνναβης.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

Φωτογραφία αρχείου

Σχόλια