Ειδήσεις

Κρήτη: "Βόμβα" για σφαγεία και ντόπιο κρέας πριν το Πάσχα

Ορατός είναι ο κίνδυνος να βρεθεί άδεια από ντόπιο κρέας η λασιθιώτικη αγορά λόγω λουκέτου στα δημοτικά σφαγεία.

"Βόμβα" μεγατόνων μια ανάσα πριν το Πάσχα με φόντο το αιφνιδιαστικό και οριστικό πλέον λουκέτο στα δημοτικά σφαγεία στη Νεάπολη. Ορατός είναι ο κίνδυνος να βρεθεί άδεια από ντόπιο κρέας η λασιθιώτικη αγορά, καθώς κανείς δε γνωρίζει αν τα υπόλοιπα και λιγοστά σφαγεία της Κρήτης μπορούν να σηκώσουν το βάρος ενός ολόκληρου νομού, δεδομένου ότι πέρυσι σφαγιάστηκαν 16.000 αμνοερίφια στα σφαγεία της Νεάπολης.

Κτηνοτρόφοι και κρεοπώλες του Νομού Λασιθίου μένουν στον αέρα και βρίσκονται σε αδιέξοδο. Μετά την έξωση του επιχειρηματία και τη σφράγιση των Σφαγείων, οι κτηνοτρόφοι θα υποχρεωθούν να καταφύγουν στο Ασήμι, το Αρκαλοχώρι, το Ρέθυμνο ακόμα και τα Χανιά για τη σφαγή ζώων, ώστε να εφοδιάσουν την τοπική αγορά με κρέας, για την περίοδο του Πάσχα. Μία αγορά που κυριολεκτικά μένει στον "αέρα".

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Αντώνης Ζερβός και ο πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Λασιθίου , Γιάννης Μπρόκος, επισκέφθηκαν την Εισαγγελέα Λασιθίου, σε μια ύστατη προσπάθεια να βρεθεί λύση, μια προσπάθεια, ωστόσο, που αποδείχθηκε άκαρπη.

Έχουν ήδη ξεκινήσει, οι απαιτούμενες διαδικασίες για το νέο πλειοδοτικό διαγωνισμό ώστε να επαναλειτουργήσουν τα σφαγεία στη Νεάπολη, μια διαδικασία χρονοβόρα, με το δήμαρχο να εκτιμά ότι το Σεπτέμβριο τα δημοτικά σφαγεία θα λειτουργήσουν ξανά.

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη

Σχόλια