default-image

Ενεργοποιούνται οι φορείς ενάντια σε TTIP-CETA (Ηχητικό)

Κρήτη
Ενεργοποιούνται οι φορείς ενάντια σε TTIP-CETA (Ηχητικό)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κραδασμούς προκαλεί σε πολιτικό επίπεδο σε όλη την Ευρώπη η μικρή εμπορική συμφωνία CETA μεταξύ ΕΕ-Καναδά, προάγγελος της συμφωνίας με τις ΗΠΑ και την ΤΤΙΡ που περιλαμβάνει και τον έλεγχο της διατροφής.

Στο στόχαστρο το κρατίδιο της Βαλονίας  στο Βέλγιο που είπε Όχι και απέτρεψε την υπογραφή της συμφωνίας αύριο με τους Ευρωβουλευτές να επανεξετάζουν σήμερα το θέμα στο Στρασβούργο.

Επικριτές μάλιστα της κυβέρνησης της Βαλονίας υποστηρίζουν πως η αντίθεση στη CETA χρησιμοποιείται καιροσκοπικά από τον Πολ Μανιέτ, ο οποίος κατηγορείται πως πιέζει ώστε να ενισχυθεί η προσωπική του θέση εντός της βελγικής κεντροαριστεράς.

''Η τύχη μας είναι στα χέρια μας, παράλληλα με την κίνηση Δήμων να ανακηρύξουν σε ελεύθερες ζώνες τις Δημοτικές ενότητες τους επανέλαβε στο Ράδιο 9.84 ο επιστημονικός συνεργάτης του Δημόκριτου Νίκος Κατσαρός''.

Για τις προσπάθειες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να ανακηρύξει όλη την Κρήτη μέσω της ΠΕΔ σε Ελεύθερη Ζώνη από τις συμφωνίες TTIP-CETA, έκανε λόγο μιλώντας στο Ράδιο 9,84 ο αντιδήμαρχος Πέτρος Ινιωτάκης.

Υπενθυμίζει επίσης ότι με απόφαση του το Δημοτικό Συμβούλιο:

Δηλώνει την συμμετοχή στα εθνικά και στα διεθνή δίκτυα τοπικών αυτοδιοικήσεων. 

Υποστηρίζει το θέμα στα συλλογικά όργανα της Αυτοδιοίκησης ΠΕΔ και ΚΕΔΕ. 

Αναλαμβάνει δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών.

Παράλληλα αναφέρει πως ο Δήμος επί του θέματος αναλαμβάνει πρωτοβουλία ενεργοποίησης των Επιμελητηρίων και των Επιστημονικών και παραγωγικών φορέων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News