default-image

Κρήτη: Γέννησε χωρίς... μαιευτήρα σε νοσοκομείο

Κρήτη
Κρήτη: Γέννησε χωρίς... μαιευτήρα σε νοσοκομείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκηνικό… άλλων εποχών θυμίζουν τα γεννητούρια στην Ιεράπετρα αφού γυναίκα γέννησε στο νοσοκομείο χωρίς μαιευτήρα ,όπως ακριβώς συνέβαινε τον παλιό «καλό» καιρό, και φυσικά με όλους τους κινδύνους που συνοδεύουν αυτό το εγχείρημα καθώς η Γυναικολογική - Μαιευτική κλινική του νοσοκομείου παραμένει κλειστή εδώ και πολλά χρόνια. Η πολύτεκνη μητέρα μάλιστα είχε άγιο ,ενώ σώθηκε χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση γιατρών και μαιών στο νοσοκομείο.

Πρόκειται για μία Ελληνίδα που δεν κατάγεται από την Ιεράπετρα και μένει προσωρινά στην περιοχή η οποία απέκτησε το τέταρτο παιδί της .Τα πρώτα τρία παιδιά είχαν γεννηθεί με καισαρική και παρ'ότι από το πρωί του Σαββάτου είχαν ξεκινήσει οι πόνοι της γέννας, εκείνη συνέχιζε να κάνει τις δουλειές της και δεν το σπουδαιολόγησε. Όταν οι πόνοι έγιναν πιο έντονοι στις 4 το απόγευμα του Σαββάτου έφτασε εσπευσμένα στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Κινδύνευσε λόγω των προηγούμενων καισαρικών

Οι γενικοί γιατροί και η μαία που είχαν υπηρεσία στο νοσοκομέιο είδαν αμέσως ότι είχε διαστολή κατάληλη για τοκετό  (10 εκατοστά) και άρχισαν να αναζητούν γυναικολόγο- ακόμα και ιδιώτη- για να αναλάβει τη γέννα της γυναίκας, η ζωή της οποίας απειλούνταν λόγο του ότι είχε κάνει τρείς καισαρικές και υπήρχε κίνδυνος να υποστεί ρήξη μήτρας.

"Βιαστικό" το κοριτσάκι !

Τελικά βρήκαν μία ιδιώτη γυναικολόγο -μαιευτήρα την οποία κάλεσαν στο νοσοκομείο ,ωστόσο μέχρι να φτάσει , το παιδί είχε γεννηθεί. Στο μεταξύ κλήθηκε και η πρώην προϊσταμένη της Μαιευτικής κλινικής για να βοηθήσει στον τοκετό, ωστόσο το κορτισάκι ήταν "βιαστικό"!

Περιπέτεια αποδείχθηκε η τέταρτη γέννα

Υγιέστατο είναι το μωρό που ήρθε στον κόσμο, ενώ και η  μητέρα χαίρει άκρας υγείας ,αν και κινδύνευσε άμεσα. Μάλιστα, όπως ήλπιζε, το μωρό είναι κορίτσι γιατί είχε ήδη τρία αγόρια.

Η ιδιώτης γυναικολόγος "έραψε" τη μητέρα  για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αιμορραγίας και αφού της παρασχέθηκε η ενδεικνυόμενη ιατρική φροντίδα την μετέφεραν στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου για περαιτέρω παρακολούθηση.

Αναλαμβάνει επιτέλους μαιευτήρας - γυναικολόγος

Το θέμα φέρνει στο προσκήνιο τις ελλείψεις του νοσοκομείου Ιεράπετρας,  ωστόσο την Παρασκευή ορκίστηκε Ελληνο-γάλλος γυναικολόγος ο οποίος θα αναλάβει υπηρεσία στη Μαιευτική κλινική ενώ υπάρχει και γιατρός με ειδικότητα μαιευτήρα - γυναικολόγου που κάνει το αγροτικό του στο νοσοκομείο. Εκτιμάται ότι με το νέο γυναικολόγο που αναλαμβάνει τη Δευτέρα, θα μπορούν να προσφερθούν ιατρικές υπηρεσίες στη Γυναικολογική κλινική  .

Ρεπορτάζ : Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News