Ειδήσεις

Επτά χρόνια στον "ποντικό" των ξενοδοχείων Ιεράπετρας

Στη φυλακή παραμένει ο 27χρονος, ο οποίος, πέρυσι το καλοκαίρι, μέσα σε ελάχιστες εβδομάδες, είχε «ξαφρίσει» πέντε ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής της Ιεράπετρας, κλέβοντας -πραγματικά- ό,τι έβρισκε μπροστά του και προκαλώντας τεράστια αναστάτωση σε ντόπιους, επισκέπτες και επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου. 

Ο νεαρός, μολδαβικής εθνικότητας, και μόνιμος κάτοικος -μέχρι πέρυσι- Ιεράπετρας, κάθισε την Τρίτη (14/6) στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, το οποίο του επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 7 ετών, χωρίς αναστολή.

Η περίοδος δράσης του νεαρού Μολδαβού ξεκίνησε -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- στις αρχές του Ιουλίου του 2015 και διήρκησε μέχρι τα μέσα του Αυγούστου του ίδιου του έτους, λίγο πριν πέσει στα χέρια των τοπικών Διωκτικών Αρχών. Συγκεκριμένα, ο 27χρονος από τις 9 Ιουλίου έως τις 13 Αυγούστου είχε «χτυπήσει» συνολικά 13 φορές σε πέντε ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις της περιοχής. 

Ο νεαρός, χρησιμοποιώντας κατσαβίδια, πλαστικά γάντια και… ηλεκτρικό φακό μετώπου, παραβίαζε δωμάτια των εν λόγω ξενοδοχείων, αρπάζοντας από τους ένοικους τους τα πάντα: Η λίστα με τα κλοπιμαία περιλαμβάνει από κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές μεγάλης χρηματικής αξίας, μέχρι οδοντόβουρτσες, πετσέτες και χαρτιά υγείας...

Ο νεαρός δικάστηκε την Τρίτη (14/6) για την κακουργηματική πράξη της «διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής κατ' εξακολούθηση». Το Δικαστήριο τον έκρινε τελικά ένοχο, επιβάλλοντάς του ποινή κάθειρξης 7 ετών, χωρίς η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Σημειώνεται, πάντως, ότι δεν υιοθετήθηκε από την Έδρα η πρόταση του Εισαγγελέα, ο οποίος νωρίτερα είχε προτείνει να επιβληθεί στον κατηγορούμενο ποινή κάθειρξης 10 ετών. 

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια