default-image

Μ. Πετάσης: Πρόληψη και αποτελεσματικότητα από την ΕΛΑΣ

Κρήτη
Μ. Πετάσης: Πρόληψη και αποτελεσματικότητα από την ΕΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έμφαση στην οδική ασφάλεια, ανοικτές θύρες για συνεργασία με το αστυνομικό προσωπικό και όλους τους φορείς, βρίσκονται στις βασικές προτεραιότητες του νέου αστυνομικού διευθυντή του Νομού Λασιθίου.

Ο Ταξίαρχος Μανόλης  Πετάσης. στην πρώτη του συνάντηση με τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης της Κρήτης μίλησε για τους στόχους των αστυνομικών υπηρεσιών του Λασιθίου. Επικεντρώνονται στην αναβάθμιση της αποτελεσματικότητας τους και την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, που είναι το κύριο μέλημα της νέας διοίκησης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου.  

Ο κ. Πετάσης έκανε λόγο για πνεύμα κατανόησης και συνεργασίας το οποίο μπορεί να συμβάλει στην επίλυση των πολύ σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες της ΕΛΑΣ στο Λασίθι και δήλωσε έτοιμος να αξιοποιήσει κάθε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς αλλά και το αστυνομικό προσωπικό.

 Όπως παραδέχτηκε ο ίδιος μόνο με την καλή θέληση του προσωπικού μπορεί η τοπική ΕΛΑΣ να ανταποκρίνεται στις καθημερινές προκλήσεις καθώς είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως όσοι νέοι αστυνομικοί τοποθετούνται φέτος στις υπηρεσίες του Λασιθίου, σχεδόν άλλοι τόσοι συνταξιοδοτούνται. Η ακριβής αναλογία είναι επτά  νέες τοποθετήσεις και πέντε συνταξιοδοτήσεις.  

Η έμφαση στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας είναι ακόμη μια από τις βασικές προτεραιότητες στις οποίες αναφέρθηκε ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου , προαναγγέλλοντας πρωτοβουλίες ενημέρωσης και πρόληψης των τροχαίων.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στα αγκάθια της αναδιάρθρωσης που προκύπτουν από το σχέδιο κατάργησης του αστυνομικού τμήματος Νεάπολης, καθώς δεσμεύτηκε να μεταφέρει τις ενστάσεις των φορέων της περιοχής.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News