default-image

Μαίρη Μπόση: Πιθανή μία γενικευμένη ανάφλεξη στη Συρία 

Κρήτη
Μαίρη Μπόση: Πιθανή μία γενικευμένη ανάφλεξη στη Συρία 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βολικό «άλλοθι» για την Τουρκία , ανεξαρτήτως  της πραγματικής του διάστασης, το τρομοκρατικό χτύπημα στην Άγκυρα κατά την Πολιτική επιστήμονα και ειδικό σε θέματα Διεθνούς Ασφάλειας Μαίρη Μπόση , όπως είπε σήμερα μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη.

Άλλοθι που κατά την κ. Μπόση , οδηγεί το στρατιωτικό σύστημα της Τουρκίας να υπερβεί και ψυχολογικά τις όποιες αναστολές του για ενδεχόμενη χερσαία εισβολή στη Συρία.

Πιθανότητα αυξημένη όχι δεδομένη, που όμως όπως είπε αν συμβεί θα οδηγήσει σε γενικευμένη σύρραξη όλων των εμπλεκόμενων δυνάμεων στη περιοχή , σε γεγονότα από τα οποία η Ελλάδα , δεν είναι μακριά.

Ωστόσο η Μαίρη Μπόση επεσήμανε ότι για την ώρα οι ΗΠΑ δεν δείχνουν έτοιμες για εμπλοκή σε  χερσαίες επιχειρήσεις και υπό την έννοια αυτή οι ανεπίσημες συνομιλίες με την Ρωσία είναι περισσότερο ουσιαστικές από όσο φανταζόμαστε. Σοβαρά ερωτηματικά είπε ότι δημιουργεί η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο  και όσο ο επιχειρησιακός του σχεδιασμός δεν καθίσταται σαφής , οι φόβοι για το Αιγαίο και τις διεκδικήσεις της Τουρκίας αναβαθμίζονται.

Μιλώντας τέλος για το προσφυγικό, έκανε λόγο για ενασχόληση και αποτυχία της Ε.Ε. με τα μικρά και ασήμαντα , την ώρα που η Ελλάδα χωρίς στρατηγική και δυνατή φωνή στη πράξη μετατρέπεται σταδιακά σε «αποθήκη ψυχών» για χιλιάδες ανθρώπους. Κανένα στρατιωτικό μέτρο είπε η κ. Μπόση δεν πρόκειται να ανακόψει ροές που όμως είναι λιγότερες πλέον προσφύγων και περισσότερο οικονομικών μεταναστών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News