default-image

Απόφαση για κρητική απόβαση στην Αθήνα την Παρασκευή

Κρήτη
Απόφαση για κρητική απόβαση στην Αθήνα την Παρασκευή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

O κύβος ερρίφθη. Οι αγρότες αποφάσισαν αναχώρηση για την Αθήνα την Πέμπτη το βράδυ για να βρίσκονται την Παρασκευή στην Αθήνα για ένα δυναμικό συλλαλητήριο διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό και φορολογικό.

Ήδη το ενδιαφέρον των αγρoτών για συμμετοχή στην κινητοποίηση είναι τεράστιο και αναμένεται μαζική απόβαση στην πρωτεύουσα ,χωρίς όμως τρακτέρ, τα οποία έτσι κι άλλιως δεν επιτρέπεται να μπουν στα πλοία.

Η απόφαση ελήφθη χωρίς καν να χρειαστεί συνεδρίαση της ΟΑΣΝΗ όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί.

Απόφαση παρα τις διαφορετικές απόψεις

Η απόφαση ελήφθη παρα το γεγονός ότι τη Δευτέρα οι αγρότες συζήτησαν όλα τα ενδεχόμενα, ενώ κάποια στιγμή επικράτησε στο τραπέζι των συζητήσεων η θέση να μην ανέβουν οι αγρότες στην Αθήνα, αλλά να συνεχίσουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων εντός του νησιού.

Κι αυτό διότι φοβούνταν, όπως είπαν ορισμένοι, ότι το μπλόκο του Βαγγέλη Μπούτα, που ως γνωστό βρίσκεται πάντοτε υπό την επιρροή του ΚΚΕ, θα επιδείξει την κομματική αυτή ταυτότητα και θα φανεί ότι οι αγρότες της Κρήτης συνταυτίζονται μαζί του. Βέβαια, ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ, Γιώργος Τζωρτζάκης, είπε πολλές φορές ότι δε θα υπάρξει καμία κομματική ταμπέλα στον ξεσηκωμό της Παρασκευής, σύμφωνα με επανειλημμένες τηλεφωνικές διαβεβαιώσεις που έχει πάρει ο ίδιος από τον Βαγγέλη Μπούτα. Το ίδιο τόνισε και ο πρόεδρος της Παγκρήτιας Συντονιστικής Επιτροπής Πρίαμος Ιερωνυμάκης, διαβεβαιώνοντας τους πάντες ότι βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον Βαγγέλη Μπούτα και δε θα υπάρξει καμία τέτοια περίπτωση. «Ο αγώνας των αγροτών της χώρας είναι ενιαίος. Παλεύουμε κάτω από ενιαίο μέτωπο», είπε πολλές φορές ο Πρίαμος Ιερωνυμάκης.

Χριστόφορος Παπαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News