Ειδήσεις

Λ.Αυγενάκης: Το προσφυγικό είναι εθνικό θέμα

Κοινή ερώτηση κατέθεσαν προς τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εσωτερικών και Μεταναστευτικής Πολιτικής οι: Λευτέρης Αυγενάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Βασίλης Κικίλιας και Γιώργος  Κουμουτσάκος και 38 ακόμα βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Οι βουλευτές αναφέρουν μεταξύ άλλων: ''Καταπέλτη για την πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση αποτελεί η απόφαση του Κολεγίου των Επιτρόπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τρίμηνη προθεσμία προκειμένου η χώρα μας να υιοθετήσει μια σειρά μέτρων ώστε να ελέγξει αποτελεσματικά τα εξωτερικά της σύνορα.


Δεδομένης της κρισιμότητας της κατάστασης καθίσταται επιτακτική η ανάγκη άμεσης λειτουργίας των κέντρων υποδοχής η λειτουργία των οποίων έπρεπε να είχε ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες, όχι διότι το ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά γιατί αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωση ενός κράτους δικαίου που προστατεύει τη δημόσια ασφάλεια και τους πολίτες του, καθώς και τους πρόσφυγες.

 
Ερωτάτε ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί αν έχει αναπτυχθεί ουσιαστικός διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες και ποιο είναι το οικονομικό κόστος, για το 2015, της μέχρι τώρα ακολουθούμενης πολιτικής για το προσφυγικό-μεταναστευτικό.

Μιλώντας στο Ράδιο 9,84 ο  Αναπληρωτής γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής - Βουλευτής Ηρακλείου Λ.Αυγενάκης διευκρίνισε ότι το προσφυγικό για τη Νέα Δημοκρατία είναι εθνικό θέμα που δεν εκμεταλλεύεται πολιτικά.

Σχόλια