Ειδήσεις

Ανήσυχος για την αγορά φαρμάκου ο Γ.Τσικανδιλάκης

''Είμαι σίγουρος ότι τα προβλήματα στην αγορά φαρμάκου θα συνεχιστούν. Οι έως τώρα ενδείξεις δεν συνηγορούν προς την κατεύθυνση  αυτή, λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας και των παιγνιδιών γύρω από την αγορά φαρμάκου'' είπε στο Ράδιο 9,84 ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Ηρακλείου Γιάννης Τσικανδιλάκης.

Αναφορικά με την παρέμβαση των φαρμακευτικών συλλόγων της Κρήτης προς τον ΕΟΦ, τον πανελλήνιο φαρμακευτικό σύλλογο και το υπουργείο υγείας για τις σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων όπως αντιπηκτικά , ινσουλίνες , αντιυπερτασικά, αντιεπιληπτικά και σε ορισμένα παιδικά εμβόλια, κ.α ο ίδιος είπε πως μόνη αντίδραση υπήρξε από τον ΕΟΦ που ζήτησε αναλυτική ενημέρωση για την υπάρχουσα κατάσταση.

Στην επιστολή τους ανέφεραν οι φαρμακοποιοί μεταξύ άλλων ενδεικτικά:
''Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες μιας κατάστασης που προσεγγίζει τα όρια της κατάρρευσης στην φαρμακευτική αγορά, δημιουργώντας προβλήματα στην ομαλή τροφοδοσία των φαρμακείων μας και θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία, επισημαίνουν . Αρκετοί ασθενείς αδυνατούν να συνεχίσουν φυσιολογικά την θεραπεία τους.

Πολλοί φαρμακοποιοί μέλη μας, αφού δεν τροφοδοτούνται ομαλά από τις φαρμακαποθήκες, αναγκάζονται να απευθυνθούν στις φαρμακευτικές εταιρείες.

Αυτές όμως, εντελώς καταχρηστικά, επιβάλλουν πλαφόν ποσοτήτων στα φάρμακα ή συναγορά φαρμάκων που πιθανόν ένα φαρμακείο δεν κινεί. Πολλές φορές δε, ζητούν και επιβάλλουν ελάχιστη αξία παραγγελίας.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας προκειμένου να αποκατασταθεί η ομαλή τροφοδοσία στη φαρμακευτική αγορά''.

Σχόλια