default-image

Ν. Μαρούδα: "Γιατί η προσφυγή στη Χάγη είναι η σωστή κίνηση"

Κρήτη
Ν. Μαρούδα: "Γιατί η προσφυγή στη Χάγη είναι η σωστή κίνηση"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η καθηγήτρια Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου στο Πάντειο και ένας από τους τρεις ανθρώπους που εκπροσώπησαν τη χώρα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης στη παράσταση κατά την αντιδικία Ιταλίας - Γερμανίας για τις πολεμικές επανορθώσεις, η Ντανιέλλα Μαρούδα, μιλώντας σήμερα στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη,  με αφορμή την αποκάλυψη του πορίσματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για τις γερμανικές οφειλές, υπογράμμισε ότι όλα αυτά έχουν μεν αξία, αλλά θα μείνουν απλά διαρροές, αν η χώρα δεν κάνει πρώτα την αυτονόητη κίνηση να επιδώσει ρηματική διακοίνωση στη Γερμανία για τις απαιτήσεις της.

Όσο αυτό δεν γίνεται η Γερμανία επισήμως θα δηλώνει ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα, επιπλέον δε  η Ελλάδα καμία πράξη νομικής διεκδίκησης δεν θα μπορεί σε κρατικό επίπεδο να εγείρει. Η κ. Μαρούδα εξήγησε γιατί η προσφυγή στη Χάγη είναι ισχυρότερο όπλο δικαίου από μία προσφυγή σε διαιτητικό δικαστήριο, υπενθυμίζοντας την πάγια ανάλυση για το θέμα του  κύριου νομικού παραστάτη της χώρας για την υπόθεση στη Χάγη, του Στέλιου Περράκη, ενώ σημείωσε με έμφαση ότι για πρώτη φορά και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους αποδέχεται την δικαιοπολιτική  λύση που πρέπει να έχει ως βαρύτητα το θέμα.

Η κυρία Μαρούδα έχοντας παράλληλα διεθνή θητεία σε ανθρωπιστικές οργανώσεις, αποκάλυψε ότι αυτές ετοιμάζονται από τώρα για νέο προσφυγικό κύμα προς την Ευρώπη άλλων 700 χιλιάδων ανθρώπων μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016, δίνοντας  λεπτομέρειες που δρομολογεί η Σύνοδος της Ε.Ε. για το θέμα σε σχέση με την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι είμαστε ποια στη κόψη του ξυραφιού για να ξεσπάσει μία «ανθρωπιστική κρίση πυρηνικής ισχύος» στην περιοχή μας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News