Ειδήσεις

Η Λαϊκή Ενότητα στο πλευρό των φαρμακοποιών

Σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα στέκεται στο πλευρό των φαρμακοποιών που διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση της υγείας κάνοντας λόγο παράλληλα στα φαρμακεία της γειτονιάς που έχουν εξαφανιστεί και στην «κατάλυση κάθε έννοιας δικαίου ακόμα και στην Υγεία».

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση: «Το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό και σε αυτό, η πρόσβαση των πολιτών πρέπει να είναι απρόσκοπτη.

Η εύρυθμη λειτουργία της αλυσίδας του φαρμάκου, προϋποθέτει την διατήρηση της άδειας και λειτουργίας του ελληνικού φαρμακείου στον επιστήμονα Φαρμακοποιό, αποτρέποντας την δημιουργία καρτέλ που μοναδικό στόχο έχουν, το κέρδος των πολυεθνικών.

Στην Ελλάδα της κρίσης, που οι ασφαλισμένοι πλήττονται από παντού, η εξαφάνιση των φαρμακείων της γειτονιάς, αποτελεί ένα ακόμη σοβαρό πλήγμα σε βάρος τους και οδηγεί στην πλήρη αποδόμηση του συστήματος φαρμακευτικής περίθαλψης.

Η άνευ όρων υποταγή στις εντολές των δανειστών, καθιστά και την Υγεία, αντικείμενο κέρδους, σε βάρος μιας ολόκληρης κοινωνίας που ήδη ισοπεδώνεται και εξαθλιώνεται από απάνθρωπα μέτρα, που επιβάλλονται από ασύδοτους και ανάλγητους  "εταίρους".

Δυστυχώς, η σημερινή κυβέρνηση, ακολουθώντας πιστά αυτές τις εντολές, προχωρά στην κατάλυση κάθε έννοιας δικαίου ακόμα και στην Υγεία.

Το Νομαρχιακό Πολιτικό Συμβούλιο Ηρακλείου τα μέλη και οι φίλοι της Λαϊκής Ενότητας, συμπαρίστανται στον δίκαιο αγώνα των Φαρμακοποιών που διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση της Υγείας, για τον αποκλεισμό του πολίτη στην ελεύθερη πρόσβαση του στο φάρμακο μέσω των ασφαλιστικών ταμείων και για την πλήρη υποταγή της Υγείας σε οικονομικά συμφέροντα».

Σχόλια