default-image

2,26 εκατ. ευρώ στους αγρότες μέχρι τον Ιούνιο

Κρήτη
2,26 εκατ. ευρώ στους αγρότες μέχρι τον Ιούνιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ποσό των 2,26 εκατ. ευρώ από τα 420 εκατ. αναμένεται να λάβει η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για την χρηματοδότηση του αγροτικού τομέα, όπως ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή ο αρμόδιος ευρωπαίος επίτροπος Φιλ Χόγκαν από το βήμα της EXPO του Μιλάνου.

Το κεφάλαιο θα διανεμηθεί κυρίως για τον κλάδο των γαλακτοκομικών προϊόντων, χωρίς όμως να αποκλείεται και η διάθεση κάποιου ποσού για έκτατες ανάγκες του αγροτικού τομέα.

Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα διπλασιασμού του ποσού σε περίπτωση εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Το ελληνικό υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα πρέπει μέχρι το τέλος του 2015 να υποβάλλει στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον κατάλογο με τα κριτήρια βάσει των οποίων θα χρηματοδοτηθούν οι επιχειρήσεις.

Η διανομή των χρημάτων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2016.

Να σημειωθεί ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται σε εκτενείς συζητήσεις με την Αφρικανική Ένωση προκειμένου να διαθέσει κονδύλια προώθησης των ευρωπαϊκών διατροφικών προϊόντων αλλά και την εξαγωγή τεχνογνωσίας ως προς την καλλιέργεια και την παραγωγή τοπικών προϊόντων. Στόχος είναι η αύξηση της διαθεσιμότητας των τροφίμων στην αφρικανική ήπειρο και η καταπολέμηση του υποσιτισμού.

Καταλήγοντας, σε εξέλιξη βρίσκεται και η προσπάθεια της ΕΕ για την σύνταξη του κανονισμού της περιεκτικότητας των τροφίμων ως προς τα συστατικά τους. Πιθανόν μέχρι το 2017 να εκδοθεί ο κανονισμός με στόχο την αντιμετώπισης της επιδημίας παχυσαρκίας και την φορολόγηση των ανθυγιεινών τροφίμων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News