Ειδήσεις

"Μεσαίος χώρος με μεταρρυθμίσεις η Λύση" (Ηχητικό)

«Κανένα ρόλο "προξενήτρας" μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού δεν διεκδικώ και κάτι τέτοιο άλλωστε μπορεί να λειτουργούσε αφαιρετικά και όχι πρσθετικά για τις δυνάμεις της κεντροαριστεράς, με συγκολλήσεις κορυφής και χωρίς ουσιαστική ατζέντα μεταρρυθμίσεων προς όφελος του λαού σε κεντροαριστερή κατεύθυνση», δηλώνει μιλώντας στο Ράδιο 9.84 και στο Γιώργο Σαχίνη, η Άννα Διαμαντοπούλου, επικεφαλής του Δικτύου για την Μεταρρύθμιση στη Ελλάδα και την Ευρώπη που οργάνωσε το διεθνές συνέδριο με θέμα «Προοδευτικές λύσεις για την Ελλάδα του σήμερα και του αύριο» και στο οποίο μεταξύ άλλων μίλησαν η Φώφη Γεννηματά, ο Σταύρος Θεοδωράκης αλλά και ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός Μάσιμο Ντ Αλέμα. 

Όπως είπε, «οι τοποθετήσεις των δύο πρόεδρων ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, έδειξαν ότι υπάρχουν και προγραμματικές συγκλίσεις, αλλά το ζητούμενο όπως είπε είναι ένα γνήσιο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που μπορεί να υπάρξει κατά την γνώμη της ακόμη και σε εποχή μνημονίων και το οποίο έξω από το μνημόνιο μπορεί να οδηγήσει την χώρα σε μία τριετία εκτός κρίσης.

Ο χώρος όμως μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, χρειάζεται είπε μία εκλογική συμπαγή βάση του 20%-25% ώστε να μπορεί να επιβάλλει μία πειστική προοδευτική ατζέντα προς όφελος όλων των πολιτών και όχι μερίδας συμφερόντων», συνέχιζε η κ.Διαμαντοπούλου.

«Η εποχή μνημόνιο- αντιμνημόνιο», τελείωσε είπε η κ. Διαμαντοπούλου «και έτσι όλοι κρίνονται πλέον στη βάση αποτελεσμάτων, όπως και η παρούσα κυβέρνηση που για την ώρα παρά την χρήση όρων παλιό- νέο, εφαρμόζει ότι πιο παλιό από τις παλιές πρακτικές των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που οδήγησαν σε αδιέξοδα την χώρα».

Σχόλια