Ειδήσεις

Συλλαλητήριο των καθηγητών την Παρασκευή το βράδυ

Κοντά στα 210 παραμένουν τα κενά στα γυμνάσια και στα λύκεια σύμφωνα με την ΕΛΜΕ η οποία διοργανώνει συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την Παρασκευή το βράδυ στην πλατεία Ελευθερίας.

Οι επιπτώσεις στην εκπαιδευτική διαδικασία  είναι τραγικές, επισημαίνουν οι καθηγητές.
Διαμορφώνονται πολυπληθή τμήματα, συνεχίζουν τα σχολεία τη λειτουργία τους με καταργημένες όλες τις υποστηρικτικές δομές και δημιουργούνται εκπαιδευτικοί «παντός καιρού» .

Αυξάνονται τα ωράριά τους, μειώνονται οι μισθοί , μετακινούνται σε 3-4 σχολεία, δεν ικανοποιούνται οι αποσπάσεις μέχρι  καλυφθούν τα κενά.

Αναλυτικά αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους:

Με το πολυνομοσχέδιο αυτό συνεχίζει η συγκυβέρνηση να επιτείνει την αντιλαϊκή πολιτική των προκατόχων της. Πιστή στις δεσμεύσεις της προς την ΕΕ-ΔΝΤ, προχωρά στην ψήφιση των 50 εφαρμοστικών νόμων του τρίτου μνημονίου που θα καταργήσει ακόμη και τα στοιχειώδη δικαιώματα που απέμειναν στη μόρφωση, τη δουλειά, την υγεία, την ασφάλιση, το μισθό , τη σύνταξη.  

Τα σχολεία υπολειτουργούν αφού στα μέσα Οκτωβρίου δεν έχουν καλυφθεί ούτε τα μισά κενά (210 στη δευτεροβάθμια) ενώ την ίδια ώρα οι εκπαιδευτικοί «στοιβάζονται» στην ανεργία. Οι επιπτώσεις στην εκπαιδευτική διαδικασία τραγικές. Διαμορφώνονται πολυπληθή τμήματα, συνεχίζουν τα σχολεία τη λειτουργία τους με καταργημένες όλες τις υποστηρικτικές δομές και δημιουργούνται εκπαιδευτικοί «παντός καιρού» . Αυξάνονται τα ωράριά τους, μειώνονται οι μισθοί , μετακινούνται σε 3-4 σχολεία, δεν ικανοποιούνται οι αποσπάσεις μέχρι  καλυφθούν τα κενά κλπ.

Ταυτόχρονα οι συμβασιούχοι συνάδελφοι βιώνουν την συνεχή απαξίωση.  Αυτοί που καλύπτουν τα χιλιάδες οργανικά κενά στις εσχατιές της χώρας αντιμετωπίζουν τις πολιτικές της αδιοριστίας (μόνιμοι συμβασιούχοι), χωρίς πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές στους πίνακες κατάταξης, με «κλέψιμο» της προϋπηρεσίας αφού δεν προσμετράτε από 2010 ως το 2012 .

Το νομοσχέδιο:

επεκτείνει και στο Δημόσιο τις μειώσεις συντάξεων και τις αυξήσεις  ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, που έχει ήδη θεσπίσει για τον Ιδιωτικό Τομέα.

Καταργεί ευνοϊκές για τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους αντιμνημονιακές ρυθμίσεις, που περιλαμβάνονται στο νόμο 4331/2015, που ψήφισε η ίδια πριν από τρεις μήνες (30/6/2015).

Περιλαμβάνει εξουθενωτικές για τα φτωχά λαϊκά στρώματα παρεμβάσεις στο πεδίο της φορολογίας και των «διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» που αφορούν το Δημόσιο, την Υγεία, την Ενέργεια, το ΤΑΙΠΕΔ και πολλούς άλλους τομείς.

Οι εργαζόμενοι σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, είναι οι μόνοι που μέσα από τις συντονισμένες αγωνιστικές τους πρωτοβουλίες, μέσα από τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις ομοσπονδίες τους σε κάθε χώρο και κλάδο μπορούν να αναστρέψουν αυτή την κατάσταση.

Να βάλουν φραγμό στην εφαρμογή των μέτρων συνέχισης της κοινωνικής καταστροφής, να συγκρουστούν και να ανατρέψουν τις πολιτικές που διαλύουν εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια