Ειδήσεις

Λ. Αυγενάκης: Απειλείται με λουκέτο η Παιδοχειρουργική

Με λουκέτο απειλείται η Παιδοχειρουργική του ΠΑΓΝΗ μετά την παραίτηση των δύο επικουρικών γιατρών που στελέχωναν την κλινική. Το καμπανάκι του κινδύνου για την κατάργηση της μοναδικής σε ολόκληρο το νότιο Αιγαίο Παιδοχειρουργικής Κλινικής κρούει με ερώτησή του προς τον υπουργό και τον αν. υπουργό Υγείας κ.κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και Ανδρέα Ξανθό ο βουλευτής Λευτέρης Αυγενάκης.

Όπως υπογραμμίζει στην παρέμβασή του, «η Παιδοχειρουργική Κλινική του ΠΑΓΝΗ είναι η μοναδική στην Κρήτη και το νότιο Αιγαίο που υπάρχει και εφημερεύει 30 ημέρες το μήνα. Μέχρι πρότινος στην Παιδοχειρουργική Κλινική υπηρετούσαν 2 επικουρικοί ιατροί και 3 επιμελητές ιατροί. Πρόσφατα, παραιτήθηκαν οι 2 επικουρικοί ιατροί, γεγονός που αποδυναμώνει την κλινική, χωρίς να υπάρχει σχεδιασμός στον ορίζοντα ώστε να αναπληρωθούν τα κενά.

Σε πρόσφατη συνάντηση των εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ με το διοικητή της 7ης Υ.ΠΕ. δε δόθηκε καμία πειστική απάντηση και λύση για τα άμεσα προβλήματα που αφορούν τη λειτουργία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Πιο συγκεκριμένα για τις προσλήψεις προσωπικού υπήρξαν γενικές και αόριστες απαντήσεις και επανάληψη των εξαγγελιών του υπουργείου Υγείας χωρίς τη διαβεβαίωση αν θα έρθουν και πόσοι εργαζόμενοι μέχρι το τέλος του έτους στο νοσοκομείο.

Η έλλειψη ιατρικού προσωπικού οδηγεί την κλινική σε κατάργηση και συγχώνευσή της υπό τη Γενική Χειρουργική, με τις συνέπειες αυτής της εξέλιξης να είναι δυσμενείς για τους ασθενείς, καθώς συρρικνώνει και υποβαθμίζει τις υπηρεσίες της κλινικής. Άλλωστε, υπάρχει και σχετική διοικητική απόφαση για μεταφορά της αυτοτελούς Παιδοχειρουργικής Κλινικής στη Γενική Χειρουργική, λόγω της μεγάλης έλλειψης προσωπικού και της υποχρηματοδότησης του νοσοκομείου».

Ο Λευτέρης Αυγενάκης καταλήγει ρωτώντας τους υπουργούς σε ποιες ενέργειες θα προβούν άμεσα προκειμένου να αναπληρωθούν το συντομότερο τα κενά που προέκυψαν στην Παιδοχειρουργική Κλινική του ΠΑΓΝΗ, καθώς και αν συμφωνεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας με αυτή την εξέλιξη.

Σχόλια