default-image

Πόλεμο στο Δήμο από το Σύλλογο Οικιστών-Αυθαιρετούχων

Κρήτη
Πόλεμο στο Δήμο από το Σύλλογο Οικιστών-Αυθαιρετούχων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξαν οι αυθαιρετούχοι-οικιστές Ηρακλείου με τα πυρά τους να στρέφονται προς τη Λότζια, αφού η αδιαφορία των αρμοδίων για συζήτηση και διευθέτηση των προστίμων περί αυθαιρέτων έχει αγγίξει τα όρια. Εδώ και δύο εβδομάδες ο Σύλλογος Οικιστών έχει ζητήσει συνάντηση, όπως αναφέρουν τα μέλη του, με τον ίδιο το Βασίλη Λαμπρινό και ο δήμαρχος δε γνώριζε το παραμικρό.

«Δεν αντέχεται άλλο αυτή η κατάσταση με τα πρόστιμα που καταφτάνουν το ένα μετά το άλλο στα σπίτια μας από τον Οκτώβριο», αναφέρουν οι οικιστές… Πρόστιμα για αυθαίρετα 20ετίας, στη συνέχεια κατασχέσεις και τώρα ετοιμάζονται 3.500 μπιλιετάκια για ηλεκτροδοτήσεις αυθαιρέτων επί δημαρχίας Κώστα Ασλάνη.

Ωστόσο η δημοτική Αρχή επικαλείται εντολές του οικονομικού επιθεωρητή, που επιμένει στην είσπραξη των προστίμων.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, αφού οι οικιστές εν καιρώ κρίσης δεν έχουν την οικονομική ευκολία να αντεπεξέλθουν στις καθημερινές ανάγκες, πόσω μάλλον να τακτοποιήσουν τις πληρωμές των προστίμων.

Από τη στιγμή που ο Δήμος Ηρακλείου αδιαφορεί για την κατάστασή τους, όπως λένε, θα απευθυνθούν άμεσα και αυτοβούλως στον αρμόδιο υπουργό, τουλάχιστον για το "πάγωμα" των προστίμων.

Έκκληση για στήριξη από την τοπική κοινωνία ζητά τώρα ο Σύλλογος Οικιστών, καθώς τη Δευτέρα θα δώσει αγωνιστικό "παρών" στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο στη Λότζια.

Λευτέρης Κουμαντάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News