Ειδήσεις

Μπ. Λεκάκης: "Σηκώνουν τα χρηματικά διαθέσιμα του ΟΑΕΕ"

Με νομοθετική ρύθμιση «η κυβέρνηση παρακάμπτει το σκόπελο των αντιδράσεων των επαγγελματοβιοτεχνών προκειμένου να σηκώσει τα χρηματικά διαθέσιμα του ΟΑΕΕ για να καλύψει τις δόσεις προς τους δανειστές», όπως επιβεβαίωσε μιλώντας στο Ράδιο 9,84 ο αντιπρόεδρος της ΓΕΣΕΒΕ Μπάμπης Λεκάκης.

Ανέφερε ότι στις 12:30 συνεδριάζει εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο της Συνομοσπονδίας και ότι οι αντιδράσεις θα είναι δυναμικές, καθώς τα χρήματα αυτά προορίζονται για τις συντάξεις των συναδέλφων του.

«Θετικές οι ρυθμίσεις αν υπήρχαν χρήματα»

Τέσσερις αλλαγές έρχονται άμεσα και αφορούν στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ και ειδικά εκείνους που έχουν χρέη προς το Ταμείο.

Η μια αλλαγή αφορά στη δυνατότητα που δίδεται πλέον στους ασφαλισμένους που μπορούν να πληρώνουν τις εισφορές τους αλλά αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα, να αλλάξουν κλίμακα και να πληρώνουν ως και 131 ευρώ λιγότερα το μήνα.

Παράλληλα παγώνουν για έναν χρόνο όλα τα αναγκαστικά μέτρα για όσους είχαν μηδενικό εισόδημα το 2014.

Η τρίτη αλλαγή αφορά στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ και του ΕΤΑΑ που δεν πληρώνουν τις ατομικές τους εισφορές οι οποίοι πλέον απαλλάσσονται από ποινικές διώξεις.

Ταυτόχρονα μελετάται να αυξηθεί από τα 20.000 στα 25.000 ευρώ το όριο συμψηφισμού χρεών με τη σύνταξη.

«Οι ρυθμίσεις είναι θετικές αλλά το ζητούμενο παραμένει η ρευστότητα και η ικανότητα των επαγγελματοβιοτεχνών να αποπληρώνουν», επαναλαμβάνει ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ Μπάμπης Λεκάκης στο Ράδιο 9,84.

Σχόλια