Ειδήσεις

"Προσοχή, μην περάσουμε στο άλλο άκρο" λένε οι εκπαιδευτικοί

Ανοικτός παραμένει για τον εισαγγελέα ο φάκελος της αυτοχειρίας του Βαγγέλη Γιακουμάκη, καθώς η έρευνα ξεκινάει από μηδενική βάση με εντολή να επεκταθεί ο κύκλος των προσώπων που εμπλέκονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Ο φοιτητής αναπαύεται από χθες στο Σελλί Ρεθύμνου, ενώ σε όλη την Ελλάδα πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις κατά του ενδοσχολικού εκφοβισμού.

Την ενεργοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας, της οικογένειας και της κοινωνίας ζητά ο συντονιστής δράσης κατά του bullying στην Περιφέρεια Κρήτης Νίκος Μεντζίνης μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγ. Δουλγεράκη, καθώς το παραπάνω φαινόμενο υπάρχει κίνδυνος να γίνει ένα με την επιθετικότητα, ή τον παροδικό εκνευρισμό ενδεχομένως κάποιων μαθητών.

Επισημαίνει παράλληλα πως για την αντιμετώπιση του φαινομένου απαιτείται να αγκαλιαστούν, γιατί είναι παιδιά και χρειάζονται τη βοήθειά μας, τόσο οι θύτες όσο και τα θύματα.

Ψυχραιμία, σεβασμό και στήριξη των οικογενειών που αντιμετωπίζουν παρόμοια ενδεχομένως προβλήματα, της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας, καθώς και μέτρα από την Πολιτεία προς την κατεύθυνση αυτή είναι η θέση του προέδρου της ΕΛΜΕ Λάζαρου Μάρκου, επίσης στο Ράδιο 9,84, στα πλαίσια του ενημερωτικού μαγκαζίνο.

Σχόλια