Ειδήσεις

Εργασία οπουδήποτε αναζητούν χιλιάδες νέοι πτυχιούχοι

Τεράστιο ήταν το ενδιαφέρον στην προκήρυξη θέσεων 8μηνων συμβάσεων για λογαριασμό των Ελληνικών Ταχυδρομείων στην Κρήτη.

Για πενήντα θέσεις οκτάμηνων συμβάσεων κατατέθηκαν 943 αιτήσεις, εκ των οποίων οι δώδεκα θέσεις αφορούν 8ωρη απασχόληση, ενώ οι υπόλοιπες μερική απασχόληση.

Αρκετοί ενδιαφερόμενοι ήταν πτυχιούχοι ανώτατης εκπαίδευσης και με άλλα προσόντα, που μάχονται για μια θέση διανομέων, λόγω της γενικότερης κρίσης.

Η πλειοψηφία των θέσεων αφορούσε διανομείς σε όλο το νησί, ενώ οι υπόλοιπες αφορούσαν οδηγούς, διαμετακομιστές, ενώ μόλις 4 ήταν οι θέσεις σε θυρίδες συναλλαγής σε όλη την Κρήτη.

Από τα 54 καταστήματα των ΕΛΤΑ στην Κρήτη, τα 14 ενισχύονται με προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Και τα ΕΛΤΑ έχουν αποδυναμωθεί σε προσωπικό τα τελευταία πέντε χρόνια.

Οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ της Κρήτης το 2010 ήταν 475, ενώ σήμερα ανέρχονται στους 344.

Το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού θα γίνει εντονότερο τα επόμενα τρία χρόνια, οπότε αποχωρεί ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων, λόγω συνταξιοδότησης, με τους αρμόδιους να τονίζουν την ανάγκη ενίσχυσης με μόνιμο προσωπικό καθώς όπως επισημαίνουν το 1985 έτρεξε ο τελευταίος Πανελλήνιος διαγωνισμός για την πρόσληψη μονίμου προσωπικού!

Μέχρι τέλος του μήνα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία επεξεργασίας των αιτήσεων, ώστε άμεσα οι άνεργοι να πιάσουν δουλειά κυρίως στον τομέα της διανομής.

Γεωργία Μακάκη

Σχόλια