Ειδήσεις

Φορείς του Λασιθίου ενημερώθηκαν για το νέο ΠΕΠ 2014-2020

Ενημέρωση των φορέων για το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης 2014-2020 έγινε χθες Τρίτη 3 Μαρτίου στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου.

Όπως σημειώθηκε κατά τη συνάντηση, που έγινε παρουσία του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, στο νέο πρόγραμμα οι στρατηγικοί πυλώνες είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, η ενίσχυση της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής, η αναβάθμιση του περιβάλλοντος και η προσαρμογή στις κλιματικές αλλαγές, καθώς και τα ολοκληρωμένα σχέδια αστικής ανάπτυξης και η αναβάθμιση της υπαίθρου.

Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, «η νέα προγραμματική περίοδος θα είναι η πιο δύσκολη περίοδος για όλα τα προγράμματα που θα υλοποιηθούν από όλες τις προηγούμενες φορές. Για αυτό οργανώνουμε όλη την Κρήτη για να ενημερώσουμε τους φορείς, κάνουμε αυτές τις συναντήσεις με όλους αλλά θα γίνουν και κατ' ιδίαν με τους Δήμους από τους υπεύθυνους των προγραμμάτων για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα προετοιμασίας και να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε την αρχιτεκτονική που έχουμε χτίσει τη νέα προγραμματική περίοδο και στηρίζεται πάνω στον αγροτικό, τουριστικό τομέα, στον πολιτισμό, τη διατροφή και την έξυπνη εξειδίκευση».

«Έτσι», συνέχισε ο κ. Αρναουτάκης, «μαζί με τα ερευνητικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα όλης της Κρήτης, η δουλειά η οποία γίνεται πρέπει να πάει στην πραγματική οικονομία και στους τομείς του τουρισμού, της μεταποίησης και του πρωτογενούς τομέα».

Η αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη δήλωσε έτοιμη να στηρίξει τη συνεργασία με τους Δήμους και τους υπόλοιπους φορείς της περιοχής για την καλύτερη αξιοποίηση των κονδυλίων, τονίζοντας την ανάγκη στήριξης των Τεχνικών Υπηρεσιών με εξειδικευμένο προσωπικό ώστε να επιτευχθεί η διαχειριστική ικανότητά τους.

Στη συνάντηση, εκτός του περιφερειάρχη και την αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Πελαγία Πετράκη, παρόντες ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης για θέματα Υγείας Μ. Κλώντζας καθώς και δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί σύμβουλοι, αιρετοί και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας και των Δήμων.

Σχόλια