Ειδήσεις

Κατσίγαρος στη θάλασσα του Αγίου Ανδρέα

Μετά από νέες καταγγελίες για διαρροή και ρύπανση από απόβλητα ελαιουργείου στον ποταμό του Κεντριού και από εκεί στη θάλασσα του Αγίου Αντρέα ανατολικά της πόλης της Ιεράπετρας, έγινε αυτοψία από τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος κ. Αργύρη Πανταζή και αστυνομικούς του Α.Τ. Ιεράπετρας, στις εξατμισοδεξαμενές που έχει κατασκευάσει ο Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Κεντριού βόρεια του χωριού, επιβεβαιώθηκε η διαρροή και συνελήφθη μέλος του Δ.Σ. του Συνεταιρισμού που βρέθηκε στο χώρο, για να οδηγηθεί με τη δικογραφία που σχηματίστηκε στη Δικαιοσύνη.

Μετά από τις τετραήμερες ακατάπαυστες βροχοπτώσεις είχε διαβρωθεί το χωμάτινο ανάχωμα, το οποίο συγκρατούσε τον κατσίγαρο στην εξατμισοδεξαμενή του εργοστασίου, με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλη διαρροή εργοστασιακών αποβλήτων στον ποταμό του Κεντριού.

Ήταν πασιφανές ότι πρόκειται για ένα ατύχημα που συνέβη εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικρατούν τις τελευταίες μέρες και ενώ η ελαιοκομική περίοδος στο Κεντρί έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.

Πριν μερικές μέρες υπήρξε και άλλο παρόμοιο περιστατικό ρύπανσης του νερού στον ταμιευτήρα του φράγματος Μπραμιανών, που είχε προκληθεί από σπασμένο αγωγό μεταφοράς αποβλήτων ελαιουργείου στις εξατμισοδεξαμενές. Το πρόβλημα λύθηκε αμέσως μετά την επισκευή του σπασμένου αγωγού.

Νίκος Πετάσης

Σχόλια