Ειδήσεις

Εξιχνιάστηκαν 27 υποθέσεις κλοπών στο Λασίθι

Είκοσι επτά συνολικά υποθέσεις κλοπών εξιχνίασαν στο Λασίθι οι αστυνομικές Αρχές.

Ειδικότερα, ένας 28χρονος αλλοδαπός υπήκοος Ρουμανίας, ο οποίος είχε συλληφθεί από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας στις 28/1/2015 στην Ιεράπετρα, στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας, για τη διάπραξη 13 κλοπών σε οχήματα, αποδείχτηκε μετά από την προανάκριση ότι είχε προβεί και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Συγκεκριμένα, κατά την προανάκριση στο Τμήμα Ασφάλειας Ιεράπετρας διαπιστώθηκε ότι είχε διαπράξει κλοπές και σε άλλα αυτοκίνητα, καθώς και σε επιχείρηση, σε σπίτι και σε δύο αποθήκες. Αναλυτικότερα, ο 28χρονος κατά το χρονικό διάστημα από 22/9/2014 έως και 25/1/2015 είχε προβεί σε δέκα ακόμη κλοπές σε οχήματα, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους χρήματα και διάφορα οικοδομικά εργαλεία, σε εμπορική επιχείρηση ιδιοκτησίας 33χρονης ημεδαπής, σε οικία ιδιοκτησίας 44χρονου ημεδαπού και σε δύο αγροτικές αποθήκες, αφαιρώντας οικοδομικά και γεωργικά εργαλεία αδιευκρίνιστης αξίας.

Επιπρόσθετα σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος έξι αλλοδαπών υπηκόων Ρουμανίας ηλικίας από 30 έως 49 ετών και σε έναν 50χρονο Έλληνα, καθώς κατηγορούνται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Στην κατοχή τους βρέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, τα οποία αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στους παθόντες.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Σχόλια