Ειδήσεις

Μιχελογιαννάκης: "Τα 10 πρώτα μέτρα κοινωνικής δικαιοσύνης"

«Η μνημονιακή κατεδάφιση της κοινωνικής δικαιοσύνης και ιδιαίτερα των εργασιακών σχέσεων στη χώρα μας είχε πολύ καταστροφικότερο χαρακτήρα ακόμα και από τις υπόλοιπες χώρες του φτωχού ευρωπαϊκού Νότου, που εντάχτηκαν σε μνημόνια αυστηρής λιτότητας. Η εφαρμογή των πολιτικών του μνημονίου αποτελεί τη βασική αιτία κατάρρευσης της κοινωνίας και της οικονομίας και δε θεραπεύει κανένα από τα προβλήματά τους», αναφέρει σε σημείωμά του ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Γ. Μιχελογιαννάκης.

«Ο σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ», συνεχίζει ο υποψήφιος βουλευτής, «για την ποιοτική αναβάθμιση της μισθωτής εργασίας και την παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας, με άξονες την προστασία και αναβάθμιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την ενεργοποίηση όλων των παραγωγικών δυνάμεων, εντάσσεται στα πλαίσια μιας γενικότερης στρατηγικής αποκατάστασης της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης».

Ο κ. Μιχελογιαννάκης παραθέτει τα δέκα πρώτα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά την κοινωνική δικαιοσύνη:

-Επαναφορά κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.  

-Αποκατάσταση συλλογικών συβάσεων, τριετιών, επεκτασιμότητας, μετενέργειας διαιτησίας.

-Μέτρα φραγμού των μαζικών απολύσεων.

-Δημιουργία 300.000 θέσεων εργασίας.

-Δωρεάν ρεύμα για 300.000 νοικοκυριά.

-Εξασφάλιση στέγης.

-Επαναφορά 13ης σύνταξης σε όσους παίρνουν κάτω από 700 ευρώ.

-Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

-Ειδική κάρτα μετακίνησης.

-Κατάργηση ειδικού φόρου πετρελαίου θέρμανσης.

«Είναι πανθομολογούμενο από όλους», υπογραμμίζει ο υποψήφιος βουλευτής, «ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προάγει τις αξίες της κοινωνικής αλληλεγγύης και δικαιοσύνης. Να είστε βέβαιοι ότι μια κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, με το λαό στήριγμά της, μπορεί να κάνει πράξη όλα εκείνα τα οποία απαιτούνται για να υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη και κυρίως πραγματική δημοκρατία των πολιτών».

Σχόλια