Ειδήσεις

Α.Δημητρουλάκης:"Επίσημα ο αδελφός μου αγνοείται αν και ζει"

Μπαλάκι ανάμεσα σε Ιταλία και Ελλάδα οι λίστες με νεκρούς, αγνοούμενους, επιβαίνοντες και διασωθέντες από το πλοίο Norman Atlantic στην Αδριατική.
Οι ιταλικές Αρχές επισήμως έχουν ανακοινώσει 10 νεκρούς, ενώ αγνοείται η τύχη δεκάδων ακόμα ανθρώπων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 478 άτομα (πλήρωμα και επιβάτες) εκ των οποίων οι 268 είναι Έλληνες.

Το πρώτο σήμα του υπουργείου είχε αναφέρει ότι στο πλοίο επιβαίνουν συνολικά 411 επιβάτες και 55 άτομα πλήρωμα.

Στον κατάλογο των επιβαινόντων, σύμφωνα με την ιταλική πλευρά, περιλαμβάνονται 478 ονόματα, εκ των οποίων οι 422 είναι επιβάτες.

Τελικά στέλεχος της ναυλώτριας εταιρείας ανέφερε στο υπουργείο ότι στο πλοίο Norman Atlantic επέβαιναν συνολικά 475 άτομα, εκ των οποίων 55 αποτελούσαν το πλήρωμα του πλοίου.

Το υπουργείο Ναυτιλίας λέει, παράλληλα, ότι οι ιταλικές Αρχές, παρά τα αιτήματα, «δε δίνουν στην Ελλάδα τη λίστα με τους Έλληνες που έχουν διασωθεί και η οποία θα βοηθούσε να γίνει η διασταύρωση των επιβατών (με βάση τη λίστα που έχει δώσει η ΑΝΕΚ) προκειμένου να υπάρχει μια εικόνα για τους αγνοούμενους.

Στο λιμάνι της Πάτρας κατέπλευσε λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα το Europa Cruise, το οποίο μετέφερε 15 από τους διασωθέντες επιβάτες του Norman Atlantic.

Στο λιμάνι βρίσκονταν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, καθώς και γιατροί, προκειμένου να τους προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.

Νωρίτερα, το Europa Cruise είχε αποβιβάσει διασωθέντες στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Συγκινητικές στιγμές στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, όπου προσγειώθηκε το C-130 με 43 διασωθέντες.

Το πλοίο εξακολουθεί να πλέει ακυβέρνητο, ενώ τόσο οι διασωθέντες όσο και οι συγγενείς τους κάνουν λόγο για πολλά προβλήματα στο σχέδιο της διάσωσής τους.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των επιβατών, που αναφέρουν: «Είχα δύο επιλογές. Ή να καώ ή να πνιγώ», είναι η συγκλονιστική περιγραφή του οδηγού που σώθηκε από την κόλαση της φωτιάς. «Έβρεχε φωτιά, λάβα», λέει ο οδηγός και συμπληρώνει: «Αναγκάστηκα να βουτήξω στη θάλασσα. Είπα καλύτερα να πνιγώ, παρά να καώ».

Διασωθείς αλλά απών από τις λίστες

Από αγνοούμενος βρέθηκε να είναι διασωθείς ο αδελφός του Ανδρέα Δημητρουλάκη, αλλά απών από τις υπάρχουσες λίστες. Δριμύ κατηγορώ του ιδίου μέσω του Ράδιο 9,84 και του Γιώργου Σαχίνη για τις ευθύνες Ελλήνων και Ιταλών.

Για «προσπάθεια σύγχυσης των Αρχών σε Ελλάδα και Ιταλία», κάνει λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης μηχανικών στα πλοία Σάββας Τσιμπόγλου, μιλώντας στα πλαίσια της ίδιας εκπομπής, προκειμένου να συσκοτίσουν τα αίτια της τραγωδίας και να καλύψουν τις ευθύνες των ιθυνόντων και της εταιρείας.

Σχόλια