Ειδήσεις

"Άμεση ανάγκη διορισμού παιδιάτρου στο ΓΝ Αγ. Νικολάου"

Το μείζον πρόβλημα της στελέχωσης της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, η οποία τους τελευταίους μήνες παραμένει κλειστή για πολλές ημέρες λόγω έλλειψης παιδιάτρου, επισημαίνει με ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Κωστής Δερμιτζάκης, ο οποίος ζητά άμεσα να καλυφθεί η θέση γιατρού της συγκεκριμένης ειδικότητας στο νοσοκομείο.

Όπως αναφέρει ο βουλευτής, το πρόγραμμα εφημεριών δεν μπορεί να καλυφθεί πλήρως, ενώ το πρόβλημα αναμένεται να οξυνθεί την περίοδο των εορτών.

«Παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις εκ μέρους του διοικητή της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης για επίλυση του προβλήματος, η Παιδιατρική Κλινική υπολειτουργεί», σημειώνει στην ερώτησή του ο κ. Δερμιτζάκης και συνεχίζει: «Το πρόβλημα αναμένεται να οξυνθεί την εορταστική περίοδο και έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και ανασφάλεια στους γονείς σε όλη την περιοχή. Η υπολειτουργία της κλινικής έχει σαν συνέπεια την απαξίωση των δημόσιων δομών υγείας αφού συνδυάζεται με τις άλλες μεγάλες ελλείψεις προσωπικού που παρουσιάζει τόσο το Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου όσο και τα υπόλοιπα του νομού Λασιθίου.   

-Επειδή η υπολειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής δημιουργεί δικαιολογημένη ανασφάλεια στους γονείς,

-Επειδή η Παιδιατρική Κλινική καλύπτει και τη Μαιευτική Κλινική του νοσοκομείου και παρέχει και τη δημόσια πρωτοβάθμια περίθαλψη στην περιοχή,

-Επειδή είναι ανάγκη να δοθεί άμεσα μόνιμη λύση στο πρόβλημα της λειτουργίας της Παιδιατρική Κλινικής

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Προτίθεται να διορίσει άμεσα παιδίατρο στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου;».

Σχόλια