Ειδήσεις

Το "στολίδι" των Μοιρών στο έλεος της εγκατάλειψης

Στο έλεος της εγκατάλειψης και της αδιαφορίας των αρμοδίων έχει αφεθεί τα τελευταία χρόνια το ανοικτό κολυμβητήριο Μοιρών το οποίο διαθέτει πισίνα αθλητικών προδιαγραφών και η οποία αποτελούσε "στολίδι" για αρκετά χρόνια, μια από τις πιο σημαντικές αθλητικές υποδομές του κάμπου της Μεσσαράς, έργο που στοίχισε 750 εκατομμύρια δραχμές το 2000.

Περισσότερα από 300 κολυμβητές διέκοψαν την επαφή τους εντελώς ξαφνικά εξαιτίας των εικόνων της εγκατάλειψης, ενώ άλλα παιδιά ταλαιπωρούνται στους δρόμους, διανύοντας μεγάλες αποστάσεις μέχρι την πόλη του Ηρακλείου.

Μετά την εξασφάλιση 50.000 ευρώ, ο Δήμος Φαιστού δρομολογεί διαδικασίες συντήρησης της αθλητικής υποδομής ώστε το Καλοκαίρι του 2015 να υποδεχθεί και πάλι νέα παιδιά της ευρύτερης περιοχής της Μεσσαράς. Οι επίμαχες εικόνες ντροπής αποτέλεσαν σημείο αντιπαράθεσης μεταξύ νυν και προηγούμενης δημοτικής Αρχής Φαιστού, με το δήμαρχο κ. Γιώργο Αρμουτάκη να διαβεβαιώνει ότι «άμεσα θα ξεκινήσουν έργα συντήρησης στο κολυμβητήριο ώστε να επαναλειτουργήσει το Καλοκαίρι του 2015».

«Δεν υπήρξε αδιαφορία από τη προηγούμενη δημοτική Αρχή», δήλωσε η επικεφαλής αντιπολίτευσης Δήμου Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη, «αντιθέτως», τόνισε, «οι προηγούμενες δημοτικές Αρχές δεν προχώρησαν στις αναγκαίες συντηρήσεις για το κολυμβητήριο, το οποίο δεν λειτούργησε για κάποιο χρονικό διάστημα διότι προείχε η ασφάλεια των παιδιών, καθώς θεωρήθηκε ως "απαγορευτικό" από μηχανικούς και συντηρητές. Από τη πλευρά μας, προχωρήσαμε διαδικασίες αδειοδότησης του ενώ εξασφαλίσαμε από την Περιφέρεια Κρήτης, ποσό ύψους 50.000 ευρώ για τις ανάγκες συντήρησής του», κατέληξε η κ. Πετρακογιώργη.

Της Γεωργίας Μακάκη

Σχόλια