Ειδήσεις

Κ. Δερμιτζάκης: "Τεράστια προβλήματα στο Νοσοκομείο Σητείας"

Ο βουλευτής Λασιθίου Κωνσταντίνος Δερμιτζάκης καταθέτει αναφορά το υπόμνημα του Συλλόγου Εργαζομένων του Γ.Ν.-Κ.Υ. Σητείας, με ημερομηνία 1/12/2014, με το οποίο οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου αναφέρουν τα εξής κύρια προβλήματα του νοσοκομείου αναμόρφωση Οργανισμού του Νοσοκομείου, έλλειψη ιατρών, έλλειψη προσωπικού και δηλώνουν ότι η «περιοχή έχει χαρακτηρισθεί από την Πολιτεία λόγω των ιδιαιτεροτήτων της Α' Άγονη και Προβληματική Περιοχή. Ανήκει στα διασυνδεόμενα Νοσοκομεία "Γ.Ν. Λασιθίου» και Γ.Ν.-Κ.Υ. Νεαπόλεως «Διαλυνάκειο" με απόσταση από το κεντρικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου 1½ ώρα λόγω χείριστου οδικού δικτύου και από αυτά του Ηρακλείου η απόσταση είναι 135 χιλιόμετρα και ορισμένες περιοχές της επαρχίας (π.χ. Ζάκρος) απέχουν 190 χιλιόμετρα με αποτέλεσμα ο χρόνος που απαιτείται για να φθάσει σε αυτά ένα επείγον περιστατικό να φθάνει μερικές φορές τις 3 και 3½ ώρες».  

Επιπλέον επισημαίνουν ότι «με τον από 16-5-2012 σε ισχύ Νέο Οργανισμό το Νοσοκομείο έχει μία (1) μόνο οργανική θέση Καρδιολόγου και μία μόνο οργανική θέση Ακτινολόγου». Επίσης  αναφέρουν ότι «Είναι σαφές ότι ένα Νοσοκομείο με αρκετά χειρουργεία και αυξημένη επισκεψιμότητα είναι αδύνατο να λειτουργήσει με ένα (1) Καρδιολόγο και ένα (1) Ακτινολόγο (την στιγμή που διαθέτει Αξονικό Τομογράφο και όλη την γκάμα των απεικονιστικών μηχανημάτων)».

Δηλώνουν ακόμα ότι «το Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Σητείας τελεί υπό συνθήκες πλήρης υποβάθμισης. Το ελλιπές προσωπικό ιατρό - νοσηλευτικό και διοικητικό, νυχθημερόν αγωνίζεται για τις ζωές των συμπολιτών της επαρχίας Σητείας, αλλά και των απομακρυσμένων νησιών (Κάσο, Κάρπαθο), αλλά και την λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος».

Ζητούν:

· Αναμόρφωση του Οργανισμού του Γ.Ν.-Κ.Υ. Σητείας.

·Να προκηρυχθούν άμεσα τρεις (3) θέσεις Μόνιμων Ιατρών Καρδιολόγων, ώστε να επανδρωθεί η Καρδιολογική Κλινική.

·Να προκηρυχθούν άμεσα δύο (2) θέσεις Μόνιμων Ιατρών Χειρουργών.

·Να προκηρυχθεί άμεσα μια (1) θέση Επικουρικού Ιατρού Ακτινολόγου.

· Αυτοδιοίκητο του Γ.Ν.-Κ.Υ. Σητείας, το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα να παραμείνει το Νοσοκομείο σαν Ά Άγονη και Προβληματική Περιοχή και θα εξασφαλίσει την καλύτερη υγειονομική κάλυψη της περιοχής».

Σχόλια