default-image

"Το κουβαράκι που ήθελε ν’ αγαπάει" στηρίζει την "Ηλιαχτίδα"

Πολιτισμός
"Το κουβαράκι που ήθελε ν’ αγαπάει" στηρίζει την "Ηλιαχτίδα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το τρυφερό πολυαγαπημένο Πανελλαδικά παραμύθι της Βάννας Μυρωνάκη εικονογραφημένο από τον πολυβραβευμένο για τις παιδικές του εικονογραφήσεις Σπύρο Γούση (πρώτο εκδιδόμενο από την "Άγκυρα" επανεκδόθηκε και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις του Ρ/Σ Καρδιά 95fm.

Το παραμύθι αυτό έχει γίνει θεατρική παράσταση σε δεκάδες σχολεία σε όλη την Ελλάδα (στην Κρήτη σε πολλά σχολεία του Ηρακλείου στα Μάλλια, Χερσόνησο, Αγ Νικόλαο…).  

Με την αγορά του βιβλίου ενισχύεται Επικοινωνιακά και οικονομικά το έργο του συλλόγου Ηλιαχτίδα (παιδία με καρκίνο).

«Το κουβαράκι που ήθελε ν' αγαπάει»

Καθώς Ξετυλίγεται η μαύρη κλωστή του κουβαριού μας αποκαλύπτεται η αξία της διαφορετικότητας, της δίχως ανταλλάγματα προσφοράς, Και καθώς η αγάπη του είναι παραμυθένια Δεν μπορεί παρά να είναι αληθινή.

Η ιστορία του δεν έχει τέλος η κλωστή του συνεχίζει να πλάθει σχέδια στη φαντασία

…γι' αυτό γοητεύει τόσο πολύ τα παιδία μα και τους μεγάλους.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Μια φορά και ένα καιρό, στη σοφίτα ενός παλατιού, μέσα σ' ένα καλάθι, ζούσανε τέσσερα κουβάρια. Το ένα ήταν κίτρινο, ολοκίτρινο σαν το από μέσα της μαργαρίτας.

Το άλλο ήταν πράσινο, καταπράσινο σαν τη χλόη. Το άλλο ήταν γαλάζιο, ανοιχτό γαλάζιο σαν τον ουρανό και το άλλο μαύρο, κατάμαυρο σαν χελιδόνι. Τι όμορφα που είστε, τους είπε η ανέμη που τα τύλιξε. Μια μέρα θα έρθει η βασιλοπούλα του παλατιού, που είναι όμορφη σαν τον ήλιο, και θα σας πάρει από δω, γι' αυτό πρέπει να αποφασίσετε τι θέλετε να γίνετε. Εγώ θέλω να γίνω μια όμορφη κίτρινη κουβέρτα, είπε το κίτρινο. Εγώ θέλω να γίνω ένα ωραίο πράσινο χαλί, είπε το πράσινο. Εγώ θέλω να γίνω μια γαλάζια κουρτίνα, είπε το γαλάζιο. Μα το μαύρο σώπαινε. Εσύ μαυρούλι, τι θέλεις να γίνεις; Ρώτησε η ανέμη. Πφ! Τι μπορεί να κάνει κανείς με ένα μαύρο κουβάρι, είπε περιφρονητικά το γαλάζιο. Το χρώμα του δεν είναι φωτεινό όπως το δικό μας, είπε το κίτρινο. Συμφωνώ, είπε το πράσινο. Το μαύρο κουβάρι χώθηκε βαθιά στον πάτο του καλαθιού, μα δεν είπε τίποτα. Άρχισε μόνο να ονειρεύεται να δει μια μέρα τη βασιλοπούλα που τους είπε η ανέμη.

Μπορείτε να το προμηθευτείτε:

Στα βιβλιοπωλεία της πόλης μας

Στους χώρους της "Ηλιαχτίδας" τηλ. 2810/342.544.

Στον Εκδοτικό Οίκο Καρδιά 95 fm τηλ. 2810/360.800. - Μύστης 2810/221.908.

"H Ηλιαχτίδα"

Σκοπός του Συλλόγου είναι η υποστήριξη - τόσο υλική, όσο και ηθική και ψυχολογική - των παιδιών με νεοπλασματικά νοσήματα και των οικογενειών τους. Στηρίζεται αποκλειστικά στο έργο που προσφέρουν εθελοντικά τα μέλη της και ευαισθητοποιημένοι πολίτες με διάθεση προσφοράς. Τα έσοδά της προέρχονται από συνδρομές, δωρεές, χορηγίες και οργάνωση και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Βάννα Μυρωνάκη

Η Βάννα Μυρωνάκη κατάγεται από τη Μαθιά Πεδιάδος Ηρακλείου Κρήτης, είναι δασκάλα και έχει σπουδάσει θεατρικό παιχνίδι στο Θεατρικό Εργαστήρι του Λάκη Κουρετζή.

Με το μαγικό της καπέλο. Έχει ταξιδέψει σε πολλά σχολεία Έρχεται σε επαφή με ένα ξεχωριστό τρόπο με τα παιδιά και μαζί ανακαλύπτουν το θαυμαστό κόσμο του βιβλίου και την αξία της φιλαναγνωσίας.

Όνειρό της το σχολείο να είναι πάντα πηγή χαράς και δημιουργίας για τα παιδιά που τα θεωρεί όλα ανεξαιρέτως χαρισματικά.

Βιβλία της:

• "Δυό δελφίνια μια φορά..." εικονογραφήθηκε το 1997

από τα παιδιά του 53ου και 54ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου,

είναι το πρώτο που εκδόθηκε με ζωγραφιές παιδιών.

• "Το Δώρο της Πούλιας", εκδόθηκε το 2013 με εικονογράφηση της Άννας Χιλετζάκη.

• "Ένα καπέλο σε παρακαλεί, κλείσε για λίγο τον υπολογιστή. Το επόμενο προς έκδοση βιβλίο της.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News