default-image

Επισκοπή: Η "Εργάνη" γιορτάζει τον Άγιο Μηνά

Πολιτισμός
Επισκοπή: Η "Εργάνη" γιορτάζει τον Άγιο Μηνά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Επισκοπής και ο Σύλλογος Γυναικών "Εργάνη" με την ευκαιρία της εορτής του πολιούχου της Επισκοπής, Αγίου Μηνά, διοργανώνουν διήμερες εκδηλώσεις.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν:

Παραμονή της εορτής του Αγίου Μηνά, 10 Νοεμβρίου:

16:00 έως 22:00: Ανάδειξη τοπικής αγοράς και τοπικών προϊόντων από το Σύλλογο Γυναικών "Εργάνη" και τις επιχειρήσεις της Δ.Ε. Επισκοπής του Δήμου Χερσονήσου. Στην κεντρική πλατεία της Επισκοπής.

18:00: Μέγας Εσπερινός εορτής Αγίου Μηνά, πολιούχου της Επισκοπής.

Ημέρα της εορτής του Αγίου Μηνά, 11 Νοεμβρίου:

07:00:  Όρθρος και Θεία Λειτουργία εορτής Αγίου Μηνά, πολιούχου της Επισκοπής. Θα ακολουθήσει κέρασμα από τις γυναίκες του Συλλόγου "Εργάνη" και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Επισκοπής.

17:00: Παράσταση μαριονέτας για παιδιά από 3 ετών στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου "Μουσείο".  

Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Χερσονήσου.

O Σύλλογος Γυναικών πρώην δήμου Επισκοπής "Η Εργάνη" ιδρύθηκε το 2001 με αφορμή το πιλοτικό πρόγραμμα της ΕΕ "Τοπικό Κοινωνικό Κεφάλαιο". Την εποχή της ίδρυσής του είχε 97 μέλη, ενώ σήμερα έχει 210. Στόχος του συλλόγου ήταν και είναι να βοηθήσει τα μέλη του να αναδείξουν τις ικανότητες και τις δεξιότητές τους. Η "Εργάνη" έχει διοργανώσει και διοργανώνει κάθε έτος κύκλους επιμόρφωσης σε παραδοσιακές τεχνικές όπως ο αργαλειός, το λευκοκέντημα, το κοπανέλι, οι δεσιές, το πλέξιμο κ.ά.

Τα έργα των γυναικών που συμμετέχουν εκτίθενται κάθε καλοκαίρι στην ετήσια έκθεση που διοργανώνει ο Σύλλογος. Ο Σύλλογος συμμετέχει επίσης και βοηθά σε πολλές κοινωνικές και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις που γίνονται στην Επισκοπή. Στις 8 Μαρτίου κάθε χρόνο η "Εργάνη" τιμά τη μέρα της γυναίκας διοργανώνοντας ενημερωτικές εκδηλώσεις με διαφορετικό κάθε χρονιά θέμα.

Τα θέματα που επιλέγονται έχουν να κάνουν με την υγεία, την εργασία, τον πολιτισμό κ.ά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News