Ειδήσεις

"Να μιλήσουμε ανοικτά για την ενεργειακή σύνδεση της Κρήτης"

Το σημείο πόντισης στην Κρήτη που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει σε τουριστική ή αναπτυσσόμενη περιοχή φαίνεται να φρενάρει προς το παρόν την καλωδιακή σύνδεση της Κρήτης με την υπόλοιπη χώρα, σύμφωνα με την απάντηση του υφυπουργού Ενέργειας Ασημάκη Παπαγεωργίου στο βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη.

Από την ίδια απάντηση ωστόσο προκύπτει ότι η μόνη πρόσφορη λύση είναι αυτή πρώην λατομείου στην περιοχή Ληνοπεραμάτων, καθώς παρουσιάζει πλεονεκτήματα τόσο για την εξυπηρέτηση των φορτίων της Κρήτης, όσο και για την έγχυση της μεταφερόμενης ισχύος χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις για νέα έργα μεταφοράς επί της νήσου, αν και υπήρξε αρνητική απάντηση από το Δήμο Ηρακλείου με την αιτιολογία της μη συμβατότητας της χρήσης με τις επιτρεπόμενες χρήσεις γης της περιοχής.

Παράλληλα ο ΑΔΜΗΕ με επιστολή του προς την Περιφέρεια Κρήτης από τις 25 Ιουλίου υποδεικνύει ως εναλλακτικές θέσεις τα Αγγελιανά και τον Πετρέ στο νομό Ρεθύμνου, δύο θέσεις στα Ληνοπεράματα και μία στη Γεωργιούπολη στα Χανιά, αλλά χωρίς να έχει υπάρξει εξέλιξη στο θέμα αυτό.

«Πρέπει να μιλήσουμε επιτέλους ανοικτά για το θέμα. Να ακουστεί η θέση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των πολιτών, αλλά πρέπει να τρέξουμε γιατί ο χρόνος "τρέχει"», είπε στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγ. Δουλγεράκη ο βουλευτής Λευτέρης Αυγενάκης.

Σχόλια