Ειδήσεις

Νέες "αποκαλύψεις" Κ. Βαξεβάνη για κυβερνητικό στέλεχος (Ηχητικό)

Μια δεύτερη δικογραφία, που εμφανίζει τον πρώην υπουργό Γιάννη Μιχελάκη να χρηματίζεται, άνοιξε στις 30 Σεπτεμβρίου και την αποκαλύπτει το περιοδικό Hot Doc.

Ο εισαγγελέας Χάρης Λακαφώσης άσκησε τούτη τη φορά δίωξη εναντίον επιχειρηματία με την κατηγορία της «ενεργετικής δωροδοκίας». Τον κατηγορεί, εν ολίγοις, πως δωροδόκησε τον Μιχελάκη, όπως επίσης είπε στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης. 

Η δεύτερη δικογραφία - πέραν εκείνης που είχε αποκαλύψει το Hot Doc τον περασμένο Απρίλιο (τ. 50) - που σχηματίστηκε για τη δωροδοκία του Μιχελάκη, αυτή τη φορά εναντίον επιχειρηματία που φέρεται να τον δωροδόκησε, αφήνει έκθετο τόσο το βουλευτή της Ν.Δ., όσο και την εισαγγελέα Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, η οποία, παρότι είχε στα χέρια της τη δικογραφία όπου ο συνάδελφός της Χάρης Λακαφώσης με αποδεικτικά στοιχεία ζητά από τη Βουλή να άρει την ασυλία του Μιχελάκη για να δικαστεί για χρηματισμό, αντί να απορρίψει τη μήνυση Μιχελάκη κατά του περιοδικού, παραπέμπει το Hot Doc να δικαστεί για συκοφαντική δυσφήμηση.

Πρόκειται για διπλό σκάνδαλο, αφού, όπως ήδη έχει αποκαλύψει το Hot Doc, η πρώτη δικογραφία κατά Μιχελάκη είχε διαβιβαστεί από τον Άρειο Πάγο στον υπουργό Δικαιοσύνης με σκοπό εκείνος να την αποστείλει στη Βουλή κι εκείνη να αποφασίσει για την άρση ασυλίας του Μιχελάκη.

Η δικογραφία αυτή αντί να διαβιβαστεί από τον Χαράλαμπο Αθανασίου, όπως ορίζει ο κανονισμός, κρατήθηκε επί μήνες στα συρτάρια του και διαβιβάστηκε - κατά παράβαση ακόμη και του Συντάγματος - εκ νέου στον Άρειο Πάγο μετά τις αποκαλύψεις του περιοδικού, δήθεν για έλεγχο νομιμότητας.

Ο Άρειος Πάγος επέστρεψε στο υπουργείο τη δικογραφία, η οποία διαβιβάστηκε τελικώς στη Βουλή για να συζητηθεί το θέμα της άρσης ασυλίας του Γιάννη Μιχελάκη.

Σχόλια