default-image

Ιερή οργή για τη δράση αρρωστημένων μυαλών

Κρήτη
Ιερή οργή για τη δράση αρρωστημένων μυαλών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποτροπιασμό, θλίψη και προβληματισμό προκαλούν σε Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης και πιστούς τα απανωτά κρούσματα ιερόσυλων που ρυπαίνουν με κόπρανα ιερές εικόνες, με την ΕΛΑΣ να εντείνει, την ίδια ώρα, τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους.

Μετά το εκκλησάκι της Ανάληψης στη Νίδα των Ανωγείων, βέβηλοι "χτύπησαν" την εκκλησία του Αφέντη Χριστού στον Γιούχτα, όπου βρέθηκαν κόπρανα μέσα στην εκκλησία και σε δύο εικόνες.

«Για βάναυση προσβολή της πίστεως μας», κάνει λόγο ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης Μεθόδιος Βερνιδάκης, ο οποίος απευθύνει έκκληση προκειμένου να μπει ένα τέλος στις απαράδεκτες αυτές εικόνες.

Στο επίκεντρο της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου

Το ζήτημα αναμένεται να απασχολήσει άμεσα την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης, η οποία θα εκδώσει σχετική ανακοίνωση.

Τι εκτιμά η αστυνομία

Σύμφωνα με τις αστυνομικές Αρχές, πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο, το οποίο ενδέχεται να επαναλάβει την απαράδεκτη πράξη του, εάν βέβαια έως τότε δεν έχει εντοπιστεί και συλληφθεί.

Με κάθε τρόπο και μέσο η ΕΛ.ΑΣ. προσπαθεί να αντλήσει πληροφορίες για τον δράστη, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο τα απανωτά περιστατικά να συνδέονται με δωδεκαθεϊστές.

Άμεσα, η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης θα πάρει θέση για το ζήτημα το οποίο έχει κλονίσει την τοπική κοινωνία η οποία ζητά να αποδοθεί δικαιοσύνη και να βρεθεί ο βέβηλος εκκλησιών που εκτονώθηκε με αρρωστημένο τρόπο.

Της Γεωργίας Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News