default-image

Η 2χρονη ναυαγός που συγκλονίζει το πανελλήνιο

Κρήτη
Η 2χρονη ναυαγός που συγκλονίζει το πανελλήνιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ιστορία του μικρού κοριτσιού που σώθηκε από το ναυάγιο που σημειώθηκε στα διεθνή ύδατα νοτιοδυτικά της Κρήτης, παραμένοντας στο νερό τέσσερις ολόκληρες ημέρες, εξακολουθεί να συγκλονίζει το πανελλήνιο και όχι μόνο.

Το ενδιαφέρον από φορείς συλλόγους και απλούς πολίτες είναι συγκινητικό. Το τηλεφωνικό κέντρο του ΠΑΓΝΗ έχει "πάρει φωτιά" απ' όσους επιθυμούν να υιοθετήσουν το μόλις 17 μηνών κοριτσάκι που εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ παίδων του Νοσοκομείου απόσωληνωμένο.

Σύμφωνα με το προσωπικό, που από την πρώτη στιγμή κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια να το κρατήσει στη ζωή, το κοριτσάκι πάλεψε για να επιβιώσει και απέδειξε από πολύ μικρή ότι πρόκειται για μια αγωνίστρια της ζωής. 

Πάλεψε τέσσερα ημερόνυχτα με τα κύματα γαντζωμένη σε ένα σωσίβιο στην αγκαλιά μιας ομοεθνούς της που την έσωσε όταν είδε τους γονείς της να χάνονται  στο ναυάγιο. Παρότι η κατάσταση του μόλις 17 μηνών κοριτσιού κατά τον εντοπισμό και τη διάσωσή τους ήταν πολύ άσχημη η μικρούλα (με βαριάς μορφής αφυδάτωση και υποθερμία)... τα κατάφερε και σήμερα απολαμβάνει τη θαλπωρή του προσωπικού της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ, μακριά πλέον από τη μηχανική υποστήριξη.

Η ιστορία της και το σκληρό πρόσωπο που η ζωή της έδειξε, από τους πρώτους μήνες της ζωής της, συγκίνησαν ακόμη και τους πιο ανάλγητους. Το τηλεφωνικό κέντρο του Νοσοκομείου έχει "πάρει φωτιά" από οικογένειες που θέλουν να υιοθετήσουν το παιδί και να του χαρίσουν ένα καλύτερο μέλλον.

Στο πλάι της, παρότι παραμένει σοκαρισμένη, στέκεται σύσσωμο το ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και παραϊατρικό προσωπικό του ΠΑΓΝΗ που επιδιώκει συγκινημένο μετά την περιπέτειά της να την κάνει να χαμογελάσει και να νιώσει ζεστασιά και θαλπωρή. Προσφέροντας της ρούχα και παιχνίδια αλλά και τη μητρική και πατρική αγκαλιά που στερήθηκε από πολύ νωρίς τη νιώθουν σαν δικό τους παιδί.

Τη στηρίζουν και ψυχολογικά ώστε η κατάσταση της υγείας της, που βελτιώνεται μέρα με τη μέρα να επιτρέψει να σταθεί και πάλι στα πόδια της. Όσοι έζησαν την περίπτωσή της από την πρώτη στιγμή κάνουν λόγο για ένα κορίτσι που ήθελε να ζήσει αλλά και μια αγωνίστρια της ζωής.

Οι Κοινωνική Υπηρεσία Χανίων σύμφωνα με πληροφορίες, αναζήτα συγγενικά της πρόσωπα, ενώ είναι η αρμοδία υπηρεσία στην οποία μπορούν να απευθύνονται όσοι ενδιαφέρονται να την υιοθετήσουν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News